We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Antara Gallery / EDI Architects

Antara Gallery / EDI Architects

© Daniel Seliong + Creative Clicks: Darren Chng, SzeMeng Wong© Daniel Seliong + Creative Clicks: Darren Chng, SzeMeng Wong© Daniel Seliong + Creative Clicks: Darren Chng, SzeMeng Wong© Daniel Seliong + Creative Clicks: Darren Chng, SzeMeng Wong+ 44

  • Civil+Structural Engineer:Jurutera Rekacekap Sdn bhd (Ir. Lew Yun Hin)
  • M+E Engineer:CK Chan, BP Teng
  • Landscape:Lee Chong Hong
  • QS:Teit Goy
  • Land Surveyor:Abdul Talib Manaf
  • Civil Engineer:Lew Yun Hin
  • Structural Engineer:Lew Yun Hin
  • Country:Malaysia
More SpecsLess Specs
© Daniel Seliong + Creative Clicks: Darren Chng, SzeMeng Wong
© Daniel Seliong + Creative Clicks: Darren Chng, SzeMeng Wong

Text description provided by the architects. The site is located at the corner of a large intersection in Cyberjaya and commands a sweeping presence at the corner of 2 large intersecting roads. The design intention and concept was to capture and address the prominent location of the site by designing a structure that would arc alongside the intersection and visually pull in the attention of the passerby into the building.

© Daniel Seliong + Creative Clicks: Darren Chng, SzeMeng Wong
© Daniel Seliong + Creative Clicks: Darren Chng, SzeMeng Wong

A semi-circular plan, the design was to recreate an airy and lofty internal street that would house a gallery for the developer whilst at the same time allow for the space to be repurposed for event launches, art exhibitions and public space. The building was also designed with the idea that most parts of the building such as the park and playground will remain ‘public’ at all times to allow for the neighbourhood residents to use.

© Daniel Seliong + Creative Clicks: Darren Chng, SzeMeng Wong
© Daniel Seliong + Creative Clicks: Darren Chng, SzeMeng Wong
Plan
Plan
© Daniel Seliong + Creative Clicks: Darren Chng, SzeMeng Wong
© Daniel Seliong + Creative Clicks: Darren Chng, SzeMeng Wong

The layout for the gallery was designed as an internal street that arcs along the corner of the site. Function rooms such as meeting and discussion areas, management offices and screening rooms were place on the outer side of the arc alongside the landscaped gardens and water feature. The inner side of the arc houses the 2 sample units for their project.

© Daniel Seliong + Creative Clicks: Darren Chng, SzeMeng Wong
© Daniel Seliong + Creative Clicks: Darren Chng, SzeMeng Wong

The gallery with its basic semi circular geometrical plan layout played up on materiality and texture with a choice of high tactile and ‘rough’ surfaced finishing. An ‘unfinished’ concrete floor provided the canvas for the internal street and is framed by raw red clay bricks and staggered ventilated concrete blocks. A wrap around water body that sits alongside the external perimeter provided reflective surface that framed the building whilst projected a rippled texture of reflected daylight onto the internal ceilings.

© Daniel Seliong + Creative Clicks: Darren Chng, SzeMeng Wong
© Daniel Seliong + Creative Clicks: Darren Chng, SzeMeng Wong

The ceiling of the gallery is constructed with standard random mix ‘construction grade’ ply-wood sheet. Cut to size and installed with each panel overlapping the next creating a ‘fish scale’ effect that provides an overall enveloping texture for the entire gallery.  The ceiling spans the whole length of the gallery and the internal street.

© Daniel Seliong + Creative Clicks: Darren Chng, SzeMeng Wong
© Daniel Seliong + Creative Clicks: Darren Chng, SzeMeng Wong

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Putrajaya, Malaysia

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Antara Gallery / EDI Architects" 03 Jun 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/904620/antara-gallery-edi-architects> ISSN 0719-8884
© Daniel Seliong + Creative Clicks: Darren Chng, SzeMeng Wong

ANTARA画廊 / EDI Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.