All
Projects
Products
Events
Competitions

Wuzhou Urban Multi-fiction Center / XAA

Wuzhou Urban Multi-fiction Center / XAA
Entrance Perspective View. Image © Changheng Zhan
Entrance Perspective View. Image © Changheng Zhan

Perspective of the day view of the eastern slope. Image © Changheng Zhan West Side Perspective View. Image © Changheng Zhan Second Floor Rest Area. Image © Jian Peng The relationship between the mirror on the south side and the background Baiyun Mountain. Image © Chao Wu + 35

Wutong, China
  • Architects Authors of this architecture project XAA
  • Area Area of this architecture project
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2018
  • Photographer Created with Sketch.
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    BEIJING JIAYU DOOR, WINDOW AND CURTAIN WALL JOINT-STOCK CO.,LTD., Foshan Feng Mao Construction Engineering Co., Ltd, Zhejiang Huate Decoration Company., Ltd
  • Lead Architects

    Tao Zhan
  • Design Team

    Wang Tian, Mengyu Wang, Chao Wu, Shuo Lin, Wei Feng
  • Structure

    Guangzhou Hanhua Architects+Engineers Co.,Ltd.
  • Landscape

    Guangzhou Wedo Landscape Design Co Ltd
  • Interior

    C&C Design
  • Client

    Midea Real Estate
More Specs Less Specs
Perspective of the day view of the eastern slope. Image © Changheng Zhan
Perspective of the day view of the eastern slope. Image © Changheng Zhan

Text description provided by the architects. The Wuzhou Urban Multi-fiction Center (refers as WUMC) locates in the old downtown of Wuzhou city, Guangxi Zhuang Autonomous Region; it is backing the Baiyun mountain and facing the Xijiang river. Some historical architectures could be found around its neighborhood, like the sien temple, arcade corridor mega blocks, sun yat-sen memorial hall and sailors eudemon temple.

East Side Bird View. Image © Changheng Zhan
East Side Bird View. Image © Changheng Zhan
West Side Perspective View. Image © Changheng Zhan
West Side Perspective View. Image © Changheng Zhan

Along with the development of new downtown, the decentralization has emerged in the old downtown; therefore, renovation or revitalization has been the main objective of this project.

South Elevation. Image © Changheng Zhan
South Elevation. Image © Changheng Zhan

The architect team was taking the responsibility of overall controlling all sections during the building process, by insisting the ‘co-working’ design philosophy.

South Side Perspective View. Image © Changheng Zhan
South Side Perspective View. Image © Changheng Zhan
Sketch. Image Courtesy of XAA
Sketch. Image Courtesy of XAA
South Entrance Perspective View. Image © Changheng Zhan
South Entrance Perspective View. Image © Changheng Zhan

In order to revisit the local humanity environment and renovation, thorough out the design process, architects always focused on spatiality relationship; via restrained volume, materials and design language.

The relationship between the mirror on the south side and the background Baiyun Mountain. Image © Chao Wu
The relationship between the mirror on the south side and the background Baiyun Mountain. Image © Chao Wu

The WUMC was put at the turning of a uphill way, with its outstanding transparency and big scale white overhang platform, it presents like suspending above the water; moreover, it presents as the humble gesture to pedestrians and try to generate public space make up for consuming public land.

Second Floor Rest Area. Image © Jian Peng
Second Floor Rest Area. Image © Jian Peng
Atrium Second Floor Corridor. Image © Jian Peng
Atrium Second Floor Corridor. Image © Jian Peng

The slope connects different platforms and ground, visitors could see the old and new downtown from here; through this way, we build a joint between the city past and future.

Perspective of the night view of the eastern slope. Image © Changheng Zhan
Perspective of the night view of the eastern slope. Image © Changheng Zhan

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Wanxiu District,Wuzhou City, Guangxi Zhuang Autonomous Region, China

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Wuzhou Urban Multi-fiction Center / XAA" 09 Oct 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/903464/wuzhou-urban-multi-fiction-center-xaa/> ISSN 0719-8884
Entrance Perspective View. Image © Changheng Zhan

梧州美的城市展厅 / XAA詹涛工作室

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.