Green Shutter House / OOF! architecture

Green Shutter House / OOF! architecture

© Tatjana Plitt© Tatjana Plitt© Tatjana Plitt© Tatjana Plitt+ 16

  • Lighting Designer:Giffin Design
  • Joiner:Cab.Net Joinery
  • Building Surveyors:BSA Building Surveyors
  • Windows + Doors:Pickering Joinery
  • Builders:Mitty & Price
  • Site:403.0 m2
  • Country:Australia
More SpecsLess Specs
© Tatjana Plitt
© Tatjana Plitt

Text description provided by the architects. Green Shutter House is a little project to convert a dour old post office into a beach house. Double-blinded, high sill-ed windows and boxy rooms made the original house frustratingly closed to the great outdoors. A few simple changes have relaxed the house into the more laid-back pace of life at the beach.

© Tatjana Plitt
© Tatjana Plitt
© Tatjana Plitt
© Tatjana Plitt

It now catches the holiday vibes and opens itself to beautiful views over serene native wetlands as you listen to the muted roar of wild surf beaches from the dune behind. We like to think that it's finally found it's mojo as a sunny summer beach house.

© Tatjana Plitt
© Tatjana Plitt
Real ground plan
Real ground plan
© Tatjana Plitt
© Tatjana Plitt

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Green Shutter House / OOF! architecture" 01 Oct 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/902870/green-shutter-house-oof-architecture> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.