All
Projects
Products
Events
Competitions

Scandinavian Spaceship / Kvistad Design Studio

Scandinavian Spaceship / Kvistad Design Studio

© Lasse Fløde © Lasse Fløde © Lasse Fløde © Lasse Fløde + 33

© Lasse Fløde
© Lasse Fløde

Text description provided by the architects. Norwegian design studio Kvistad recently completed a major upgrade of Bakken & Bæck’s HQ office in Oslo. The unconventional office interior is a union of spaceage, futurism, and friendly Scandinavian forms.

© Lasse Fløde
© Lasse Fløde
Floor Plan
Floor Plan
© Lasse Fløde
© Lasse Fløde

A lot of ideas are taken from spacefaring vessels. All floors, walls, and ceiling are painted in the same color, to give a feeling that everything is molded in the same material.

© Lasse Fløde
© Lasse Fløde

Some rooms have carpets on floors expanding to cover the walls, suitable for a zero-gravity environment. Many of the details are supported by thin lines to resemble weightlessness.

© Lasse Fløde
© Lasse Fløde

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Oslo, Norway

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Scandinavian Spaceship / Kvistad Design Studio" 11 Nov 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/902073/scandinavian-spaceship-kvistad-design-studio/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.