Suang Lien Xinzhuang Social Welfare Center / JJP Architects & Planners

Suang Lien Xinzhuang Social Welfare Center / JJP Architects & Planners

Suang Lien Xinzhuang Social Welfare Center / JJP Architects & Planners - Image 2 of 28Suang Lien Xinzhuang Social Welfare Center / JJP Architects & Planners - Image 3 of 28Suang Lien Xinzhuang Social Welfare Center / JJP Architects & Planners - Image 4 of 28Suang Lien Xinzhuang Social Welfare Center / JJP Architects & Planners - Image 5 of 28+ 28

New Taipei City, China
  • Design Team : Chung-Tsai Huang, Chungwei Su, Sheng-Tien Yeh, Tien-Tso Huang, Steven B.J. Chen, Guan-Liang Liou, Chia-Ling Yang, Shu-Han Hsu, Yi-Sung Liu
  • Client : Suang Lien Social Welfare Foundation
  • City : New Taipei City
  • Country : China
More SpecsLess Specs
Suang Lien Xinzhuang Social Welfare Center / JJP Architects & Planners - Image 19 of 28
© Weishih Hsieh

Text description provided by the architects. Located in a fast-growing residential area, the Xinzhuang Center, is an exemplar of community daycare for the elderly that provides health rehabilitation, daycare services, meal delivery, house visits and consultation by phone when required.

Suang Lien Xinzhuang Social Welfare Center / JJP Architects & Planners - Image 27 of 28
Diagram3. Image Courtesy of J. J. Pan & Partners, Architects & Planners(JJP)

The first floor is a clinic for health rehabilitation, the second and third floors provide daycare services for the elderly along with a training center, and the fourth floor has a public dining room and kitchen.

Suang Lien Xinzhuang Social Welfare Center / JJP Architects & Planners - Image 10 of 28
© Weishih Hsieh

The open-air terraces on the second and third floors feature therapeutic gardens, where people may sit and chat, or take a walk among lush greenery, or enjoy gardening using planters with open bottoms designed for wheelchair access.

Suang Lien Xinzhuang Social Welfare Center / JJP Architects & Planners - Image 11 of 28
© Weishih Hsieh

Simulating the humble form of Jesus washing the feet of his disciples, the design employs a series of concrete bent plates at the north and east side of the building.

The bent plates and the sign of cross at the top of the elevator tower are painted white to contrast with the light grey pebble finished exterior walls behind.

Suang Lien Xinzhuang Social Welfare Center / JJP Architects & Planners - Image 5 of 28
© Weishih Hsieh

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Zhongyang Road, Xinzhuang District, New Taipei City, Taiwan, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Suang Lien Xinzhuang Social Welfare Center / JJP Architects & Planners" 01 Nov 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/901858/not-ready-suang-lien-xinzhuang-social-welfare-center-j-j-pan-and-partners-architects-and-planners-jjp> ISSN 0719-8884

© Weishih Hsieh

双连社会福利慈善中心 / 潘冀联合建筑师事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.