All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices Interiors
  4. China
  5. B+H Architects
  6. 2018
  7. Tencent Seafront Towers Interior Design / B+H Architects

Tencent Seafront Towers Interior Design / B+H Architects

  • 20:00 - 16 September, 2018
  • Curated by 韩爽 - HAN Shuang
Tencent Seafront Towers Interior Design / B+H Architects
Knowledge Link Atrium. Image © Yijie Hu
Knowledge Link Atrium. Image © Yijie Hu

Knowledge Link Atrium. Image © Yijie Hu Knowledge Link Juice Bar. Image © Yijie Hu Billiards Room. Image © Yijie Hu Health Link Atrium. Image © Yijie Hu + 27

Exterior. Image © Yijie Hu
Exterior. Image © Yijie Hu

Text description provided by the architects. Tencent is best known for running China’s biggest messenger app, WeChat. In recent years, the company’s business has expanded into areas including video games, AI, and entertainment and has become the most valuable company in Asia. Tencent operates in a highly innovative industry where top talent is young, dynamic and smart. Our client’s vision lies in promoting its global reach and creating a vibrant and collaborative work environment that fosters innovation, sparks creativity, and inspires staff.

Courtesy of B+H Architects
Courtesy of B+H Architects
Courtesy of B+H Architects
Courtesy of B+H Architects

Tencent’s twin Seafront Towers (rising 50 and 39 storeys) serve as the new home for the tech conglomerate’s 12,000 employees and stand as city landmarks. Working as interior designer, B+H worked closely with the client and architect to adapt the concept of a vertical campus to reflect Tencent’s community-focused culture. Reminiscent of a university campus, this vertical campus offers amenities for work and play.

Knowledge Link Atrium. Image © Yijie Hu
Knowledge Link Atrium. Image © Yijie Hu
Knowledge Link Staircase. Image © Yijie Hu
Knowledge Link Staircase. Image © Yijie Hu

Tencent’s mostly millennial talent will find a convivial workplace environment – part lifestyle hub and part social village – within an ergonomic and modern building. The towers are connected by skybridges, where those moving between towers can interact and meet to create synergies and generate fresh ideas. Each skybridge has its own unique theme.

Billiards Room. Image © Yijie Hu
Billiards Room. Image © Yijie Hu

HEALTH LINK
The middle bridge (L21-25) hosts the health link with sports, social, healthcare and meeting facilities. Spaces facilitate physical activity and networking with a focus on balancing body and soul. Interiors are designed to harvest a close team culture in an unpretentious creative campus environment.

Health Link Climbing Wall. Image © Yijie Hu
Health Link Climbing Wall. Image © Yijie Hu

The atrium, designed as a vertical cliff, brings fresh air and daylight through a central skylight. The focal point is a vertical four-storey rock climbing wall. In the centre of the bridge lies a full basketball court, which can be turned into an event space for lectures, shows and concerts. Other features include a gym with panoramic views, ping pong tables, various play rooms, as well as a floor dedicated to meetings and conferences.

Health Link Basketball Filed. Image © Yijie Hu
Health Link Basketball Filed. Image © Yijie Hu

KNOWLEDGE LINK
The knowledge link is the topmost bridge (L35-38) connecting the North and South Towers. It’s composed of over four floors dedicated to the theme of knowledge sharing. The Tencent College revolve around a large daylit atrium as the focus for design. We applied indoor landscape at the base of the atrium, helping to filter air and to create an oasis for staff that spend most of their days at a computer or on their mobile phones.

Reception. Image © Yijie Hu
Reception. Image © Yijie Hu

The knowledge link also houses training space, a dining hall, education centre, and meeting rooms. A wide range of settings for casual zones are provided – flexible layouts with amenities that enable staff to easily reconfigure the space.

Knowledge Link. Image © Yijie Hu
Knowledge Link. Image © Yijie Hu

SWIMMING POOL
The swimming pool is located on L39 in the North Tower. Inspired by daybreak, the space is clad in a mosaic of tiles, forming an abstract image of clouds. A mirrored tensile fabric suspended from the ceiling reflects the water, pool and swimmers while helping to reflect natural light throughout the space.

Swimming Pool. Image © Yijie Hu
Swimming Pool. Image © Yijie Hu

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Tencent Seafront Towers Interior Design / B+H Architects" 16 Sep 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/901714/tencent-seafront-towers-interior-design-b-plus-h-architects/> ISSN 0719-8884
Swimming Pool. Image © Yijie Hu

腾讯滨海大厦室内设计 / B+H Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.