All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Renovation
  4. Spain
  5. nn yet
  6. 2017
  7. Refurbishment Assessoria Xavier Masdéu / nn yet

Refurbishment Assessoria Xavier Masdéu / nn yet

  • 14:00 - 13 March, 2019
  • Curated by Danae Santibañez
Refurbishment Assessoria Xavier Masdéu / nn yet
Refurbishment Assessoria Xavier Masdéu / nn yet, © Alba Rodríguez Nuñez
© Alba Rodríguez Nuñez

© Alba Rodríguez Nuñez © Alba Rodríguez Nuñez © Alba Rodríguez Nuñez © Alba Rodríguez Nuñez + 13

  • Construction

    Construccions Josep Maria Miro. SL
  • Client

    Xavier Masdéu
  • Budget

    64.570€
  • More Specs Less Specs
© Alba Rodríguez Nuñez
© Alba Rodríguez Nuñez

Text description provided by the architects. Located in central business space in Reus, the proposal for Xavier Masdéu assessorials based on offering an integrated solution that represents and best identifies the valueof this business: openness, transparency, communication, and efficiency. The planned distribution of spaces emphasizes these values, with solutions that improve natural lighting, communication between workspaces and defining clear ways of using the space by the users. 

© Alba Rodríguez Nuñez
© Alba Rodríguez Nuñez
Floor Plan
Floor Plan
© Alba Rodríguez Nuñez
© Alba Rodríguez Nuñez

In order to provide a solution that is as simple and complete as possible, the project proposes a furniture system that edges and cuts through the space, configuring a series of rooms with different uses. The furniture changes depending on the use, the storage or the light. A cupboard becomes a bench and then a window to let light through

© Alba Rodríguez Nuñez
© Alba Rodríguez Nuñez

With its layout, the new structure incorporated into the place generates a centralwork space. This L-shaped "agora" operates as a work area, a place of customer service and a distributor spot to the rest of the business rooms, such as the manager's office, the archive, the meeting room or the kitchen. To improve the functionality of the workplace, the worker's circulation spaces have been clearly separated, with the clients having a simple and clear route to speed up their procedures and transacts.

© Anna Castellà
© Anna Castellà
Axonometry
Axonometry
© Alba Rodríguez Nuñez
© Alba Rodríguez Nuñez

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Refurbishment Assessoria Xavier Masdéu / nn yet" [Reforma Assessoria Xavier Masdéu / nn yet] 13 Mar 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/901596/refurbishment-assessoria-xavier-masdeu-nn-yet/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.