All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Apartments
  4. Poland
  5. Neostudio Architekci
  6. 2018
  7. The Górny Taras Multi-Family Residential Building / Neostudio Architekci

The Górny Taras Multi-Family Residential Building / Neostudio Architekci

  • 04:00 - 18 September, 2018
  • Curated by María Francisca González
The Górny Taras Multi-Family Residential Building / Neostudio Architekci
The Górny Taras Multi-Family Residential Building / Neostudio Architekci, Courtesy of Neostudio Architekci
Courtesy of Neostudio Architekci

Courtesy of Neostudio Architekci Courtesy of Neostudio Architekci Courtesy of Neostudio Architekci Courtesy of Neostudio Architekci + 18

  • Architects

  • Location

    Dymka 190, 60-101 Poznań, Poland
  • Category

  • Partners

    Bartosz Jarosz, Pawel Świerkowski
  • Project Team

    Bartosz Wojciechowski, Weronika Kurdziałek, Adrianna Fiącek, Tomasz Sołtysiak
  • Area

    2430.0 m2
  • Project Year

    2018
    • Structural Engineer

      Budekspert
    • Client

      Ingenium
    • Design

      2016
    • Realisation

      2016-2018
    • Site area

      2275 m2
    • Building area

      388 m2
    • Usable area

      1850 m2
    • Volume

      6110 m3
    • More Specs Less Specs
    Courtesy of Neostudio Architekci
    Courtesy of Neostudio Architekci

    Text description provided by the architects. The structure was designed as a freestanding, five-story multifamily residential building, supplementing the buildings along the main street of the city. Architects' goal was to create a project with a different approach to the aesthetics of buildings commonly constructed throughout the city.

    Courtesy of Neostudio Architekci
    Courtesy of Neostudio Architekci

    The Client's wish of providing maximum surface of balconies was achieved by surrounding core of the structure with terraces wrapping around the entire building.

    Ground floor plan
    Ground floor plan
    Courtesy of Neostudio Architekci
    Courtesy of Neostudio Architekci
    Section
    Section

    White balconies were chosen to contrast with the dark core of the building. Railings of balconies are open to allow as much natural light as possible into the building's living areas.

    Courtesy of Neostudio Architekci
    Courtesy of Neostudio Architekci

    View the complete gallery

    Project location

    Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
    About this office
    Cite: "The Górny Taras Multi-Family Residential Building / Neostudio Architekci" 18 Sep 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/901073/the-gorny-taras-multi-family-residential-building-neostudio-architekci/> ISSN 0719-8884

    You've started following your first account!

    Did you know?

    You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.