We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Space-time Cave in Echigo-Tsumari Art Triennale / C+ Architects

Space-time Cave in Echigo-Tsumari Art Triennale / C+ Architects
Inside Corner. Image Courtesy of C+ Architects
Inside Corner. Image Courtesy of C+ Architects

Facade. Image Courtesy of C+ ArchitectsDetail. Image Courtesy of C+ ArchitectsInside Corner. Image Courtesy of C+ ArchitectsDetail. Image Courtesy of C+ Architects+ 13

Tokamachi, Japan
exhibition site. Image Courtesy of C+ Architects
exhibition site. Image Courtesy of C+ Architects

A 10-foot square hut - Through observing a micro world, seeing a macro universe
The universe exists even in the tiniest world, and the unit that measures the universe is only time and space.

Facade. Image Courtesy of C+ Architects
Facade. Image Courtesy of C+ Architects

Have you ever experienced a complete Japanese tea ceremony? For nearly half a day, people felt the universe by drinking a bowl of tea. More importantly, in a small space, reflect and observe one’s inner world through tea soup, utensils and a series of behavioral action.

Courtesy of C+ Architects
Courtesy of C+ Architects

Designed by the C+ Architects team, the “Space-time Cave” is set to be a mobile tea house that can accommodate 2 to 3 people. In this small “cave” of 2.4x2.4x2.4 meters, people experience time and space through changes in light, air and even rain.

Exhibition Corridor. Image Courtesy of C+ Architects
Exhibition Corridor. Image Courtesy of C+ Architects
Facade. Image Courtesy of C+ Architects
Facade. Image Courtesy of C+ Architects

Unlike the traditional tea room, the installation is displayed in the corridor of the Echigo-Tsumari Satoyama Museum of Contemporary Art, which can be said to be an “architecture within architecture”. The designer avoids the appearance of building components to the greatest extent, and realizes various openings to archive the function of windows and doors in architecture language, making the whole more abstract and purer. At the same time, through the slender hole, viewers can also enjoy the artwork created by the artist Leandro Erlich in the central courtyard of the museum.

Facade. Image Courtesy of C+ Architects
Facade. Image Courtesy of C+ Architects

Mortise and Tenon / Assembly
Using traditional Mortise and Tenon joint, the designer built a movable “hut” with a single material and construction. The components are cut into dimensions that are easy to transport and install. The texture and the section of the material are expressed in the original way. When the “hut” no longer assumes any function, it can be dismantled and processed into other wood products to achieve the recycling of the material.

View From Corner. Image Courtesy of C+ Architects
View From Corner. Image Courtesy of C+ Architects

Scaling Up of Furniture / Scaling Down of Architecture
The “hut” is an ambiguous existence between installation and architecture. It is like an enlarged piece of furniture, and a house with architectural features. This is the same as the bed in traditional Chinese courtyard house.

Inside Corner. Image Courtesy of C+ Architects
Inside Corner. Image Courtesy of C+ Architects

The four corners of the cube are cut away, forming windows and door openings, letting light entering the space from different directions, forming a box of light. When people are inside the “hut”, different angles of sky and scenery can be seen through various openings.

Detail. Image Courtesy of C+ Architects
Detail. Image Courtesy of C+ Architects

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Tokamachi, Niigata Prefecture, Japan

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Space-time Cave in Echigo-Tsumari Art Triennale / C+ Architects" 28 Aug 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/900655/space-time-cave-in-echigo-tsumari-art-triennale-c-plus-architects> ISSN 0719-8884
Inside Corner. Image Courtesy of C+ Architects

日本越后妻有大地艺术祭装置“时空的洞穴” / C+ Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.