We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Arpdale Residence / co(X)ist Studio

Arpdale Residence / co(X)ist Studio

© Patrick Y. Wong© Patrick Y. Wong© Patrick Y. Wong© Patrick Y. Wong+ 24

  • Architects: co(X)ist Studio
  • Area Area of this architecture project Area:  3550 ft²
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2017
  • Photographs Photographs:  Patrick Y. Wong
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Milgard, Cepac, Cypress Decking, Cypress V-Grooved Soffit, Metro Quartz, Opustone, The Door Company, The Tile Bar, TreeHouse
  • Builder: FIA Homes, Brent Fannin
More SpecsLess Specs
© Patrick Y. Wong
© Patrick Y. Wong

Text description provided by the architects. Situated on a prominent corner lot in the Zilker neighborhood of Austin, this Mid-Century inspired home presents the unique opportunity to activate two street elevations while maintaining a sense of scale and character within the neighborhood. An exposed glulam roof structure radiates from a single steel column, wrapping and folding around the corner to create a home with two striking facades. Tucked to the side and back of the lot, the second story is sited to help de-scale the corner and create spectacular vistas of the folded roof and the courtyard below.

Long Section - Kitchen and Carport
Long Section - Kitchen and Carport
© Patrick Y. Wong
© Patrick Y. Wong
Floor Plan - Level 1
Floor Plan - Level 1

The interior courtyard is best viewed as you descend the stairwell and look out over the private pool scape. On a very exposed corner lot, the U-shaped plan also allows for privacy and seclusion for the homeowner. Public spaces such as the kitchen, living room and dining room, are located in direct relationship to the courtyard to enhance bringing the outside into the house. Natural light filters in throughout the home, creating an airy open feel. Continuity of materials from the exterior to the interior and the use of multiple sets of sliding glass doors also help to reinforce the seamless experience between the outside and the inside.

© Patrick Y. Wong
© Patrick Y. Wong

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Arpdale Residence / co(X)ist Studio" 07 Sep 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/900640/arpdale-residence-co-x-ist-studio> ISSN 0719-8884
© Patrick Y. Wong

美国奥斯汀角落住宅 / co(X)ist Studio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.