the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. United States
  5. Heusch Inc
  6. 2017
  7. Edwin Residence / Heusch Inc

Edwin Residence / Heusch Inc

  • 17:00 - 2 August, 2018
Edwin Residence / Heusch Inc
Edwin Residence / Heusch Inc, © Gerhard Heusch
© Gerhard Heusch

© Gerhard Heusch © Gerhard Heusch © Gerhard Heusch © Gerhard Heusch + 23

  • Landscape Architect

    Madison Cox
  • Builder

    Maher Saad, Star Construction
  • Pool and Hardscape Design

    Iggy Brenninkmeijer, Artech Construction
  • Millwork

    Romik Nazaryan, 3R Wood Design Inc.
  • More Specs Less Specs
© Gerhard Heusch
© Gerhard Heusch

Text description provided by the architects. The residence is located at the end of a cul-de-sac on a promontory elevated above legendary Mulholland Drive in Los Angeles. It was originally built in 1961 and the renovation and addition were to reflect the mid-century style architecture of that time.

© Gerhard Heusch
© Gerhard Heusch
Floor Plan
Floor Plan
© Gerhard Heusch
© Gerhard Heusch

The pad area was enlarged by building retaining walls on all three sides of the garden area and thereby creating the space for a curved infinity pool that followed the contours of the topography, with the water edge designed purposely to blend in with the distant view of downtown. In order to create enough space for a pool the existing living room was demolished; for not only did it offer limited openings to the garden, it lacked any perspective of downtown. The newly design space allows the entire living room area to be open on three sides and thereby creating a seamless flow between the inside and outdoor. 

© Gerhard Heusch
© Gerhard Heusch

A terrazzo finish was selected that further blends the two areas together and was used as well for the bathroom surfaces and countertops. The building is layered in the use of materials including plaster, stone, terrazzo and large expanses of glass. Internally it is arranged as a series of redesigned individual open-plan spaces with maximum transparency to the outdoor surroundings.

© Gerhard Heusch
© Gerhard Heusch

View the complete gallery

About this office
Heusch Inc
Office
Cite: "Edwin Residence / Heusch Inc" 02 Aug 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/899032/edwin-residence-heusch-inc/> ISSN 0719-8884