the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. South Korea
  5. Snow AIDe
  6. 2017
  7. Tranquility House / Snow AIDe

Tranquility House / Snow AIDe

  • 21:00 - 6 August, 2018
Tranquility House / Snow AIDe
Tranquility House / Snow AIDe, © Jaeyoon Kim
© Jaeyoon Kim

© Jaeyoon Kim © Jaeyoon Kim © Jaeyoon Kim © Jaeyoon Kim + 36

  • Architects

  • Location

    Yongin-si, South Korea
  • Lead Architects

    Hohyun Park, Hyunjoo Kim
  • Area

    123.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

    © Jaeyoon Kim
    © Jaeyoon Kim

    Text description provided by the architects. The old couple dreamed of going back to the countryside and spending time. But it was not easy to unconditionally escape the city where they raised a son and a daughter, who now have sons and daughters. Since they became grandfather and grandmother, they wanted to build a small weekend house where the whole family can gather together on the weekend. It is like a hideaway for everyday life where the elderly couple and their son, a daughter, and grandchildren can gather together and spend their time together.

    © Jaeyoon Kim
    © Jaeyoon Kim

    It was winter when I first visited the site. The place was where the quietness and calmness. Surrounded by nature, except one or two houses which seem far away, made me feel comfortable. The family had bought 2800m2 of land together and divided it into three parcels. They had plans to build the smallest house on the inside and use the other two parcels as kitchen gardens. There is a 4m wide road from the east. The view of the lake far to the south are open, but the low mountain with the golf course in the west has caused the shadow to shine from early afternoon. Also, in the spring and summer, the noise heard from the golf course and the gaze of the people were obstacles to relaxation.

    © Jaeyoon Kim
    © Jaeyoon Kim

    Design of the house started with the son instead of the old couple. Since it is a vacation house, easy maintenance and reasonable construction cost are crucial. I wanted to be a house where the family would build one by one instead of completed at once. Therefore, the design evolved to use relatively simple forms and durable materials. The space of the old couple and the kitchen/living room arranged on the ground floor, and space for the son and daughter planned on the second floor. I tried to make it experience various views and flow of gaze through the simple circulation. On the morphological side, it transformed into a floating box shape from a traditional gable roof. It is a result that shifted upper floor space gradually falls to kitchen space.

    Space Diagram
    Space Diagram

    I wanted to create a house that assimilated with minimal destruction and heterogeneity around the building when it entered the natural environment. I dreamed a house which is, at first it seems a little awkward, but after a while, it becomes a part of the environment and becomes tranquil daily life.

    © Jaeyoon Kim
    © Jaeyoon Kim

    View the complete gallery

    About this office
    Cite: "Tranquility House / Snow AIDe" 06 Aug 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/898414/tranquility-house-snow-aide/> ISSN 0719-8884

    You've started following your first account!

    Did you know?

    You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.