the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Research
  4. Germany
  5. GEWERS PUDEWILL
  6. 2018
  7. CentoNew / GEWERS PUDEWILL

CentoNew / GEWERS PUDEWILL

  • 01:00 - 19 July, 2018
CentoNew / GEWERS PUDEWILL
CentoNew / GEWERS PUDEWILL, © HG Esch
© HG Esch

© HG Esch © HG Esch © HG Esch © HG Esch + 14

  • Architects

  • Location

    Am Strande 7, Rostock, Germany
  • Lead Architects

    GEWERS PUDEWILL
  • Area

    12200.0 m2
  • Project Year

    2018
  • Photographs

© HG Esch
© HG Esch

Text description provided by the architects. Centogene AG is a company that operates worldwide in the field of analysis of rare congenital diseases through genetic diagnostic testing. Originated by a spin-off from the University of Rostock, the company is growing rapidly and dynamically. The decision for a new building has been made for about 220 employees at the location Rostock.

Site Plan
Site Plan
© HG Esch
© HG Esch

The new location is realized in an attractive position at the water front on the Silohalbinsel in Rostock. The building design consists of staggered structures: a continuous podium on the ground floor with the main entrance and two rising 2-storey structures. They surround above the ground floor a semi-public greened atrium which opens on both sides towards the water.

© HG Esch
© HG Esch

By aligning the two structures each employee has a direct sight to the water. The building will be completed in the 3rd floor with an X-shaped structure. That creates a special situation of the terrace with its relationship to the water and its perception to the earlier there located slipways of boatyards.

Third Floor Plan
Third Floor Plan

The facade is divided into an elegant dark clinker base and in a finely textured metal facade. The metal facade is coated in warm copper tones and surrounds the body like a finely stretched skin.

© HG Esch
© HG Esch

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
GEWERS PUDEWILL
Office
Cite: "CentoNew / GEWERS PUDEWILL" 19 Jul 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/898389/centonew-gewers-pudewill/> ISSN 0719-8884
© HG Esch

德国生物技术公司办公总部 Centogene AG / GEWERS PUDEWILL