We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

TSS House / B+B ASSOCIATI

TSS House / B+B ASSOCIATI

Courtesy of B+B ASSOCIATICourtesy of B+B ASSOCIATICourtesy of B+B ASSOCIATICourtesy of B+B ASSOCIATI+ 16

  • Architects: B+B ASSOCIATI
  • Area Area of this architecture project Area:  80
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2015
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Lapitec®, Schüco
  • Lead Architects: Marco Bonariol, Renato Bredariol
Courtesy of B+B ASSOCIATI
Courtesy of B+B ASSOCIATI

Text description provided by the architects. B+B Associati realized the project through the demolition of an old residential building, caracterized by irregular geometry, situated at a crossroads of a neighborhood not far away from the old town of Treviso, Italy. The district is caracterized by buildings with different scales and different architectural styles.

TSS House is the reconstruction of the entire pre-existent structure, with the new configuration of two different boxes: the first one on the ground for the car parking and service rooms and the second one above that contains the day and night zones.

Longitudinal Section
Longitudinal Section
Cross Section
Cross Section

On the ground floor there is a minimal and modern foyer with concrete and steel stairs that is flanked by an inclined clear glass window: this is a big cut on the facade on the pricipal street front and caracterizes the design of the entire building.

On the upper floors there are the bedrooms that are connected to a private terrace and a generous living area caracterized by a big glass sliding door. To emphasize the difference between the structures, architects decided to use dirrent materials: white cladding coat for the ground and panels of sintered stone slab for the fisrt and second floor. The final result is a modern architectural sculpture with simple box shapes and great visual impact.

Courtesy of B+B ASSOCIATI
Courtesy of B+B ASSOCIATI

The composition of the plans with few large windows combined with the tecnology of the exterior ventilated facade allowed us to realize a builiding that reaches the highest level of energy performance.

In particular, for the composition and costruction of the principal dark volume B+B Associati used large stone panels of gres ceramic, made to measure, to define the exterior pattern.

Courtesy of B+B ASSOCIATI
Courtesy of B+B ASSOCIATI

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:31100 Treviso, Province of Treviso, Italy

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "TSS House / B+B ASSOCIATI" 02 Sep 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/898046/tss-house-b-plus-b-associat> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.