All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Hostel
  4. China
  5. JiHua Atelier
  6. 2017
  7. Pusu Hostel / JiHua Atelier

Pusu Hostel / JiHua Atelier

  • 23:00 - 16 February, 2019
  • Curated by 韩爽 - HAN Shuang
Pusu Hostel / JiHua Atelier
Loft. Image © Hongxiao Liu
Loft. Image © Hongxiao Liu

Bedroom 1. Image © Hongxiao Liu Loft. Image © Hongxiao Liu Exterior Perspective. Image © Hongxiao Liu Living Room. Image © Hongxiao Liu + 24

  • Architects

  • Location

    Hang San Gong Lu, Pudong Xinqu, Shanghai Shi, China
  • Category

  • Lead Architects

    Huibiao Wu
  • Other Participants

    Wei Luo
  • Area

    500.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

Exterior Perspective. Image © Hongxiao Liu
Exterior Perspective. Image © Hongxiao Liu

Foreword
This is a reconstruction project in Xinchang, Shanghai. What is interesting to us is that this will be a very good opportunity to explore how to remould and upgrade the widely existing new rural villas in China to meet the needs of contemporary aesthetics and life under controllable conditions.

Current problems
The original house is a traditional “Chinese farmer's house”. It has a very old-school plan: the entrance is located at the middle of 1st floor. And in front of the entrance is the staircase for the whole house. The kitchen and storage are located at the left and right sides of the north part of the house.

Bedroom 1. Image © Hongxiao Liu
Bedroom 1. Image © Hongxiao Liu

The symmetry of the plane is derived from the traditional Chinese style house, but now in Shanghai, there are no traditional hall spaces and no ancestral grades. The residence (including the farmer's house) has tended to be a modern way of living, so this kind of traditional pattern will produce a lot of questions. For example, it is difficult to set the vestibule because the position of the middle entrance; the dining room and the living room will be disturbed by each other; lack of toilets; room size is too consistent, be difficult to adjust to different functions; lack of windows.

Loft. Image © Hongxiao Liu
Loft. Image © Hongxiao Liu

In addition, there are still problems such as excessive structure, waste of structure, and cumbersome local structures, such as concrete cornice, because of the cheap and low-tech construction.

Bedroom 3. Image © Hongxiao Liu
Bedroom 3. Image © Hongxiao Liu

Building reconstruction
The needs of the owners are converted this farmer’s house to a modern hostel. First of all, we use some subtracting methods to change the bulky feeling of the house: remove the eaves of concrete pouring (which is now completely replaced by metal eaves); refurbish the roof, add roof eaves, design organized rainwater discharge, narrow the concrete balcony; improve the overall proportion of appearance; relocate the main entrance to the left side, straighten out the flow line; increase the size of window and add more necessary windows, set the landing window for the bedrooms.

Loft. Image © Hongxiao Liu
Loft. Image © Hongxiao Liu

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Pusu Hostel / JiHua Atelier" 16 Feb 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/897984/pusu-hostel-jihua-atelier/> ISSN 0719-8884
Loft. Image © Hongxiao Liu

璞素民宿 / 辑画设计

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.