All
Projects
Products
Events
Competitions

MILLWALL / studio STAY

MILLWALL / studio STAY

© Byungmin Shin © Byungmin Shin © Byungmin Shin © Byungmin Shin + 29

Dongsomun-ro 13ga-gil, South Korea
  • Architects: studio STAY
  • Area Area of this architecture project Area: 50.0
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2018
  • Photographs Photographs: Byungmin Shin
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Dunn Edwards, Marble & Ceramic Corp, Muuto, Wall Quest, West Elm
© Byungmin Shin
© Byungmin Shin

Text description provided by the architects. MILLWALL is a tea house remodeled a hanok with about 100 years of time. The hanok(Korean Traditional House), which has been used for a long time for various purposes such as residence and commerce, has recorded many traces.

© Byungmin Shin
© Byungmin Shin
Floor Plan
Floor Plan
© Byungmin Shin
© Byungmin Shin

So, studio STAY wanted to be a place where the old hanok surrounded by modern architecture could relax and feel the depth of time.  We wanted to emphasize the traditional elements of the Hanok, like the ocher wall and the old gate in the courtyard, in a rather retro and enlightened style. The combination of bold colors and patterns that seem to be unattractive and unmatched, is not limited to modern style, and as soon as you open the door, it seems that you are traveling somewhere in the Hanok's time.

© Byungmin Shin
© Byungmin Shin

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: 71, Dongsomun-ro 13ga-gil, Seongbuk-gu, Seoul, South Korea

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "MILLWALL / studio STAY" 25 Jul 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/897934/millwll-studio-stay/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.