Kobiler House / Architextit- Einat Erez-Kobiler

Kobiler House / Architextit- Einat Erez-Kobiler

© Hagar Doppelt© Hagar Doppelt© Hagar Doppelt© Hagar Doppelt+ 30

Kfar Aviv, Israel
  • Area Area of this architecture project Area:  230
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2017
  • Photographs Photographs:  Hagar Doppelt
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AXOR, Hansgrohe, Gaya, Items, Toppins, Vollach
  • Lead Architect:Einat Erez-Kobiler
  • Interior Design:Einat Erez-Kobiler with Limor Sadka-Nagar
  • Wood Construction:Eric J
More SpecsLess Specs
© Hagar Doppelt
© Hagar Doppelt

Text description provided by the architects. The architect designed her own family house in a small village, located between wheat and chickpea fields. The geometry and the contours of the house continue the long, extending lines of the agricultural area, open to the view and the landscape, that is interacting with the indoors, facades and the movement through the house.

Floor Plan
Floor Plan
© Hagar Doppelt
© Hagar Doppelt

Raised above ground level over a concrete slab, due to the site limitation, the volumes are divided into 3 parts that are connected with transparent glass joints that allow one to walk and look through from the street directly to the fields beyond the house. The main central volume was created as a place for family togetherness, the heart of the home, and includes the living room and the integrated eating-cooking area.

© Hagar Doppelt
© Hagar Doppelt

The two other volumes provide privacy between the parents and children. The volumes are plastered with mineral plaster and partially covered with wood planks. In the future, the separated volumes will allow to make changes and modify the structure relatively easily for the convenience of the older tenants.

© Hagar Doppelt
© Hagar Doppelt
Section 1
Section 1
© Hagar Doppelt
© Hagar Doppelt

On the front and back of the house, resting on a concrete slab there are balconies to allow direct access from the interiors to the outdoors and vice versa. The main front balcony is enclosed, separating the house from the street, and allow a relaxing, more private, graduated access into the house. The back balcony is opened up completely to the fields and landscape. From the front to the back, a wood shading pergola was built through the main volume of the house.

© Hagar Doppelt
© Hagar Doppelt

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Kobiler House / Architextit- Einat Erez-Kobiler" 05 Jul 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/897233/kobiler-house-architextit-einat-erez-kobiler> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.