All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. United States
  5. GLUCK+
  6. 2012
  7. House in the Mountains / Gluck+

House in the Mountains / Gluck+

  • 08:00 - 19 June, 2018
  • Curated by Fernanda Castro
House in the Mountains / Gluck+
House in the Mountains / Gluck+, © Steve Mundinger
© Steve Mundinger

© Steve Mundinger © Steve Mundinger © Steve Mundinger © Steve Mundinger + 17

  • Architects

  • Location

  • Category

  • Project Team

    Shannon Bambenek, Cory Collman, Peter L. Gluck, Charlie Kaplan, Jason LaPointe, Matthew Lawson, James MacGillivray, Scott Scales
  • Area

    2850.0 ft2
  • Project Year

    2012
  • Photographs

  • Land Planning

    Joseph Wells Land Planning
  • Civil Engineer

    Sopris Engineering, LLC
  • Geotechnical Engineer

    HP Geotech
  • MEP/Sustainability Consultant

    IBC Engineering Services, Inc.
  • Structural Engineer

    Silman
  • Low Voltage/Mechanical Controls

    LEAX Controls
  • Glazing

    Forst Consulting Co. Inc.
  • Lighting

    Lux Populi
  • More Specs Less Specs
© Steve Mundinger
© Steve Mundinger

Text description provided by the architects. Looking to extend the idea of the ‘Landscape House,’ this 2,850 SF guest house in the Rocky Mountains integrates into and accentuates its mountain environment. Two intersecting bar shapes bookend to complete the implied courtyard of the original house, creating a high mountain yard that connects the two structures into a single family gathering place. The East-West bar of the new structure houses three bedrooms and the garage, while the North-South bar encloses the living, dining and kitchen areas. Planes of ‘roof meadow’ render the house practically invisible from the road, preserve and highlight the original view from the existing structure, and provide a super-insulated envelope. Continuous clerestory glass focuses the panorama views and provides a completely day-lit space.

© Steve Mundinger
© Steve Mundinger
Plan
Plan
© GLUCK+
© GLUCK+

A thick solar wall on the South side separates the service side of the building from the main courtyard while creating a secondary space for cars, storage and the harvesting of solar energy. A corten-clad retaining wall slices diagonally across the site, capturing the solar courtyard on one side and forming a private sunken court on the other. The solar panels heat the house and the outdoor pool and hot tub. The pool and interior floors are ‘overheated’ during the day, acting as heat sinks, to avoid mechanical heating at night. An integrated building information system includes real-time sensor information and energy performance that is controlled remotely. This real-time information enables a system to respond to changing environmental conditions and to optimize over time, reducing fossil fuel usage by over 60% as well as energy costs.

© Steve Mundinger
© Steve Mundinger

View the complete gallery

About this office
Cite: "House in the Mountains / Gluck+" 19 Jun 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/896517/house-in-the-mountain-gluck-plus/> ISSN 0719-8884
© Steve Mundinger

山中住宅,融入山脉中 / Gluck+

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.