the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Hungary
  5. Építész Stúdió
  6. 2018
  7. Family House on Nedű Street / Építész Stúdió

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Family House on Nedű Street / Építész Stúdió

  • 18:00 - 22 July, 2018
Family House on Nedű Street / Építész Stúdió
Family House on Nedű Street / Építész Stúdió, © Gergő Jedlicska, Gergely Kenéz
© Gergő Jedlicska, Gergely Kenéz

© Gergő Jedlicska, Gergely Kenéz © Gergő Jedlicska, Gergely Kenéz © Gergő Jedlicska, Gergely Kenéz © Gergő Jedlicska, Gergely Kenéz + 51

© Gergő Jedlicska, Gergely Kenéz
© Gergő Jedlicska, Gergely Kenéz

Text description provided by the architects. The unique form of the house developed quite early in the process, due to the strict constraints by regulations. On a narrow corner plot, with the maximized height and areas, the roof was the only place where, with a small twist, the otherwise unusable attic became a spacious room with a bathroom.

© Gergő Jedlicska, Gergely Kenéz
© Gergő Jedlicska, Gergely Kenéz

The interior layout was straightforward, with the living room and kitchen being placed on the ground floor, followed by the bedrooms on the upper levels. We were aiming to create an intensive connection with the garden, with covered terraces and big windows.

© Gergő Jedlicska, Gergely Kenéz
© Gergő Jedlicska, Gergely Kenéz

The house and the surrounding structures are differentiated by the materials. The house is clad with recycled, sliced brick, inspired by the demolished building on the site, from which we also reused some materials, mainly in the form of the pavement and walls of the garden. The concrete of terraces are kept raw as well as the interior slabs, visually connecting the inside and outside structures. The interior is softened by the presence of the wooden furniture and paving.

© Gergő Jedlicska, Gergely Kenéz
© Gergő Jedlicska, Gergely Kenéz

View the complete gallery

About this office
Építész Stúdió
Office
Cite: "Family House on Nedű Street / Építész Stúdió" 22 Jul 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/895811/family-house-on-nedu-street-epitesz-studio/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.