the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Religious Buildings
  4. South Korea
  5. Lee Eunseok + Atelier KOMA
  6. 2017
  7. Bujeon Glocal Vision Center / Lee Eunseok + Atelier KOMA, HEERIM Architects & Planners

Bujeon Glocal Vision Center / Lee Eunseok + Atelier KOMA, HEERIM Architects & Planners

  • 20:00 - 23 June, 2018
Bujeon Glocal Vision Center / Lee Eunseok + Atelier KOMA, HEERIM Architects & Planners
Bujeon Glocal Vision Center / Lee Eunseok + Atelier KOMA, HEERIM Architects & Planners, © Joonhwan Yoon
© Joonhwan Yoon

© Joonhwan Yoon © Joonhwan Yoon © Joonhwan Yoon © Joonhwan Yoon + 32

  • Construction

    Kyungdong Construction Co.,Ltd
  • Electrical engineer

    Hangil Engineering Co.,Ltd
  • Mechanical engineer

    Jusung ENG Co.,Ltd
  • Structure engineer

    Yujin structural engineering construction Co.,Ltd
  • Client

    Bujueon Church
  • More Specs Less Specs
© Joonhwan Yoon
© Joonhwan Yoon

Text description provided by the architects. The planned B.G.V.C. (Bujeon Global Vision Center) on the adjacent site of Oncheon-Cheon (Oncheon Creek) across the Dongrae District in Busan has expressed its willingness to contribute towards the international community in its name. It aims to communicate with Busan and Dongrae District to provide hospitality and peaceful sanctuary for Oncheon-Cheon (Oncheon Creek) and Busan citizens, and to embody a modern Christian program which is rich and incorporates the city and nature. The purpose of the architecture is to be a landmark for missionary work, peace, and love.

© Joonhwan Yoon
© Joonhwan Yoon

Landmark for peace
In order to provide a comfortable nature-like rest area in a peaceful urban outdoor space, the entrance square, outdoor stairs and a public garden-view staircase to the rooftop garden are created. After climbing the hill, all citizens of Busan can enjoy a panoramic view of Busan from inside and outside the church. At the top of the stairs, the rooftop garden under the Cross tower opens in all directions becomes the climax of the linear garden.  

© Joonhwan Yoon
© Joonhwan Yoon

Landmark for love
This space is a Christian cultural complex open for the local community. We hope that it will not only connect the current generation with future generations, but also be a place of interaction that encompasses Busan and the Pacific Ocean, and shares their love for the church and its neighbors.

© Joonhwan Yoon
© Joonhwan Yoon

The open façade, which appears lifted like a huge departing ship, does not look like a common Christian architecture with a spire, but reveals a positioning as a dynamic space, open to nature, and a complex building that interacts with the city.

© Joonhwan Yoon
© Joonhwan Yoon

Inside and outside space
The pilgrimage staircase on the outside ramp leads to the entrance of each floor and connects the panorama open in all directions to the rooftop garden. A huge funnel-shaped hall that connects the entrance on the main road and the entry in the entrance square, and covers whole the first floor is an urban street connecting the city, OncheonCheon (Oncheon Creek), and Bujeon Church. Also, it is a real place of interaction complete with a children’s library, restaurant, café, bookstore, and office linking neighbors and the church. The B.G.V.C is composed of a worship building and an education building. The large inner side of the first and second floors attracts the flow of the city to the inside and the lobby on the third floor faces the music hall and the wedding hall. There is a large sloping worship space through the fourth, fifth, and sixth floors, but a comfortable fanshaped lobby facing Oncheon-Cheon (Oncheon Creek) is relatively low in height utilizing the space under the stall, but is open wide horizontally and spacious enough for the city.

© Joonhwan Yoon
© Joonhwan Yoon
Exploded Axonometric
Exploded Axonometric
© Joonhwan Yoon
© Joonhwan Yoon

Materials and construction
The B.G.V.C. is a building constructed by using an exposed concrete structure and finishing materials so it is an example of high-quality construction both at home and abroad. This monumental exposed concrete construction is accomplished with a maximum height of 28m and a circumference of 458m without special finishing. It is a record-breaking steel concrete cantilevered structure with the top part of the building floating in the air. In order to establish the construction quality standard of this concrete, a deposit of a mock-up of the process and a thorough training of workers was carried out. In addition, all sorts of problems were addressed in advance and an experimental process took into consideration various other conditions. As a result, the gracefulness of the concrete and the security of structural quality has been achieved.

© Wansoon Park
© Wansoon Park

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Lee Eunseok + Atelier KOMA
Office
HEERIM Architects & Planners
Office
Cite: "Bujeon Glocal Vision Center / Lee Eunseok + Atelier KOMA, HEERIM Architects & Planners" 23 Jun 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/895052/bujeon-glocal-vision-center-lee-eunseok-plus-atelier-koma-heerim-architects-and-planners/> ISSN 0719-8884
© Joonhwan Yoon

釜田国际视景中心 / Lee Eunseok + Atelier KOMA, HEERIM Architects & Planners