the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Lodging
  4. United States
  5. Roger Ferris + Partners
  6. 2013
  7. Topping Rose House / Roger Ferris + Partners

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Topping Rose House / Roger Ferris + Partners

  • 09:00 - 17 May, 2018
Topping Rose House / Roger Ferris + Partners
Topping Rose House / Roger Ferris + Partners, © Paul Rivera
© Paul Rivera

© Paul Rivera © Paul Rivera © Paul Rivera © Paul Rivera + 9

      • Structural Engineer

        William Schlumpf, Island Structures Engineering
      • M/E/P Engineer

        Nino D’Antoinio, D’Antonio Consulting Engineers
      • Civil Engineer

        Michael Raynor, Raynor Group
      • More Specs Less Specs
      © Paul Rivera
      © Paul Rivera

      Text description provided by the architects. Topping Rose House, located on a prominent three-acre site at the main street intersection of downtown Bridgehampton, has always been a focal point of the celebrated East End village. Carefully restored and adapted for use as a restaurant and inn, the main building is one of the most significant historic houses in the area. One of the primary challenges of the project was how to respond to the abundant local colonial architecture while integrating in the two new contemporary additions to the property.

      Site Plan
      Site Plan

      After considerable study and dialogue, it was determined that in a small-town such as this, intent on conserving its historic heritage, the design would need to reflect the current time and place while simultaneously acknowledging the scale, rhythm and history of the surrounding local architecture. Instead of conforming to a traditional style, it required developing a locally appropriate language for the contemporary buildings that reinvigorates the area, embraced not only by the local community, but also New York City and the surrounding areas.

      © Paul Rivera
      © Paul Rivera

      Inspiration was drawn equally from the thriving local arts community, the client’s vision for the property and the existing historic site and structures. One of two new contemporary structures, the Studio provides a contemporary event space for business functions or private parties with guest suites upstairs and spa facilities below. The other new contemporary structure is the Cottage complex which consists of four independent buildings containing guest suites with private terraces and roof gardens, and a fitness center.

      © Paul Rivera
      © Paul Rivera

       The objective was to create compelling new architecture in a harmonious composition of buildings to draw guests to enjoy experiences ranging from private dinners and lodging to large social events and business functions, and to support all of these activities with the same facility and resources throughout the year whether in high season summer months or off season.

      First Floor Composite Plan
      First Floor Composite Plan

      The solution includes a seamless connection between interior spaces and the surrounding site. The layering of western red cedar louvers over glass sliding doors in the new buildings provides diffuse daylighting of interior spaces while providing privacy and controlled views of the landscaped site. The wood louvers filter sunlight in the warmer months while allowing light to reach deep indoors during the cooler months.

      © Paul Rivera
      © Paul Rivera

      View the complete gallery

      Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Topping Rose House / Roger Ferris + Partners" 17 May 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/894492/topping-rose-house-roger-ferris-plus-partners/> ISSN 0719-8884
      © Paul Rivera

      玫瑰屋 / Roger Ferris + Partners