All
Projects
Products
Events
Competitions

Sunshine Insurance Finance Plaza / Woods Bagot

Sunshine Insurance Finance Plaza / Woods Bagot
Courtesy of Woods Bagot
Courtesy of Woods Bagot

Courtesy of Woods Bagot Courtesy of Woods Bagot Courtesy of Woods Bagot Courtesy of Woods Bagot + 20

Sanya, China
  • Architects Authors of this architecture project Woods Bagot
  • Area Area of this architecture project
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2018
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Baosteel, SELECO, Shenzhen Blue Shield, UMGG, XIFEI, XYG
  • LDI

    Architectural Design and Research Institute of Guangdong Province
  • Unit

    m2
  • Structural Engineer

    Architectural Design and Research Institute of Guangdong Province
  • M&E Consultant

    Architectural Design and Research Institute of Guangdong Province
  • Landscape Consultant

    Architectural Design and Research Institute of Guangdong Province
  • Lighting Consultant

    BPI
  • Interior Design

    BLVD
  • Facade Consultant

    SUP
  • Hotel Consultant

    Hyatt
  • Client

    Sunshine Insurance Group
  • Building Height

    156 m
More Specs Less Specs

Text description provided by the architects. Sunshine Insurance Finance Plaza provides a soaring new addition to Sanya Bay’s rising skyline. Located at the southern tip of China’s Hainan Island, the mixed-use development features a 35-storey tower rising above a tiered retail podium and lush gardens. The tower comprises A-grade offices, a 4-star Park Hyatt Hotel, a private clubhouse and a rooftop pool.

Courtesy of Woods Bagot
Courtesy of Woods Bagot

Inspired by a strand of pearls, the landscaped gardens are dotted with low pavilions and cooling fountains. A grand allee lined with palm trees reflects the vertical axis of the site. Because this seaside resort is humid and windy, indigenous flora was planted at the office building's entries to modulate the temperature and buffer the ocean winds. The effect is an urban oasis in the middle of what locals often refer to as "the Hawaii of China."

Courtesy of Woods Bagot
Courtesy of Woods Bagot

Patrick Daly, the lead architect, said, “We were honored to design this new HQ for China’s preeminent insurance company. Our goal was to design a complex that seamlessly transitions between a variety of uses, moderates the tropical climate, and provides stunning views of the island, the ocean, and the hills beyond.”

Master Plan
Master Plan

At the base of the tower is a curved play of tiered, multilevel podiums that serve the people who live near and work in the building, as well as the surrounding community. This shared use is de rigueur for Woods Bagot’s work in China. Acting as a community link, the four orb-shaped edifices connect to the outdoor common spaces by way of pedestrian paths and also feature roof decks and high-end retail spaces.

Courtesy of Woods Bagot
Courtesy of Woods Bagot

Standing at 512 feet/156 meters, the central, curved pillar also serves multiple demographics. The concave portion includes the entryway to the offices, while the convex beckons hotel visitors and employees. Inside the offices, employees enjoy interior "pocket" atriums inserted into the sides of the tower to provide meeting places for companies. Large meeting places take the form of roof decks for the hotel.

Courtesy of Woods Bagot
Courtesy of Woods Bagot

The strong western sun determined the shape of the tower. To alleviate its heat, the design team landed on a curved shape to disperse its rays on both sides. The blades on both the main pillar and the podium's façades help to further disperse the heat while also alluding to the local population's history of basket weaving.

Courtesy of Woods Bagot
Courtesy of Woods Bagot

Sunshine Insurance Finance Plaza brings nature into the city, connecting work and play in a green and sheltered setting.

Courtesy of Woods Bagot
Courtesy of Woods Bagot

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: 360 Ying Bin Lu, Jiyang Qu, Sanya Shi, Hainan Sheng, China

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Sunshine Insurance Finance Plaza / Woods Bagot" 15 May 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/894443/sunshine-insurance-finance-plaza-woods-bagot/> ISSN 0719-8884
Courtesy of Woods Bagot

三亚阳光金融广场 / 伍兹贝格

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.