All
Projects
Products
Events
Competitions

Baan Klang Mueang Clubhouse / ForX Design Studio

Baan Klang Mueang Clubhouse / ForX Design Studio

© Tinnaphop Chawatin © Tinnaphop Chawatin © Tinnaphop Chawatin © Tinnaphop Chawatin + 29

  • Architects Authors of this architecture project ForX Design Studio
  • Area Area of this architecture project
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2018
  • Photographer Created with Sketch.
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Apolic, COTTO
  • Lead Architect

    Atta Pornsumalee
  • Interior Architect

    Worawut Eksuwanchareon
More Specs Less Specs
© Tinnaphop Chawatin
© Tinnaphop Chawatin

Text description provided by the architects. Baan Klang Mueang Clubhouse, created for residents’ private use, is a contemporary space with an integration of modernized traditional Thai space. The mass of the clubhouse is elevated above the ground to create an open, ventilated space underneath that serves as a relaxing and comforting place. The ground floor is a passive space used for outdoor activities and the second floor is mainly used for indoor activities that include fitness, library and juristic office.

© Tinnaphop Chawatin
© Tinnaphop Chawatin

The ground floor consists of a terrace, a jacuzzi that surrounds a huge tree and swimming pools for both children and adults which are enclosed so everyone is brought together and will feel collaborated in their activities. The courtyard above opens the sky to the swimming pool swimming pool and the columns are camouflaged by using mirrors which creates a flow of the endless space and reflects the green trees around it so the people in the space feels connected to nature with nothing in between them.

Ground Floor Plan
Ground Floor Plan

The glass roof above the staircase allows sunlight through the building to save energy as less artificial light will be needed. The fitness is open to the outside by using transparent glass so the green nature and the canal can be seen from above. We created a natural space in the Bangkok urban area where the functions and the structure are combined instinctively.

© Tinnaphop Chawatin
© Tinnaphop Chawatin
Section B
Section B
© Tinnaphop Chawatin
© Tinnaphop Chawatin

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Bangkok, Thailand

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Baan Klang Mueang Clubhouse / ForX Design Studio" 02 May 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/893604/baan-klang-mueang-clubhouse-forx-design-studio/> ISSN 0719-8884
© Tinnaphop Chawatin

曼谷现代住宅,底层架空让绿色相通 / ForX Design Studio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.