the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Institutional Buildings
  4. South Korea
  5. YKH Associates
  6. 2017
  7. YKH Associates HQ in Seoul / YKH Associates

YKH Associates HQ in Seoul / YKH Associates

  • 22:00 - 13 April, 2018
YKH Associates HQ in Seoul / YKH Associates
YKH Associates HQ in Seoul / YKH Associates, © Jeongkyu Lee
© Jeongkyu Lee

© Jeongkyu Lee © Jaechul Yu © Jaechul Yu © Jaechul Yu + 48

  • Architects

  • Location

    55-2 Cheongdam-dong, Gangnam-gu, Seoul, South Korea
  • Lead Architect

    Tae Sun Hong
  • Team

    Soyeon Kim, Jaeho Shin, Daejung Sang, Seho Lee, Jongmin Lee, Yeongmuk Bak, Yongki Kim
  • Area

    556.26 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

  • Structure Engineer

    Harmony Engineering
  • HVAC Engineer

    Samyoung Engineering
  • Electrical Engineer

    SMTEC Engineering
  • Fire Safety Engineer

    Naksaeng Fire Safety
  • Construction

    Dosi Construction / Donghoon DOS
  • Client

    Soyeon Kim, Donghoon DOS
  • Budget

    850,000 USD
  • More Specs Less Specs
© Jeongkyu Lee
© Jeongkyu Lee

Text description provided by the architects. This building was designed to house YKH Associates Architects in Seoul, Korea to include at least 40 work-stations, a large conference room, two small conference rooms and two separate offices for two principals and a roof garden. The site is a small, long rectangular shaped area of 219 Square Meters with a level difference of 4 meters between a 4M-wide road and a 6M-wide road located in the tight residential area of Gangnam Gu, Seoul, Korea. The building code allowed FAR of 200% and maximum site coverage of 60%; there was an additional building code requiring a diagonal sun-light path on northern side for neighbors.

© Jaechul Yu
© Jaechul Yu

With a very limited funding available, we were trying to plan a maximum allowable area within the legal boundary; we chose a simple box format with a minimum number of openings to reduce the construction cost.  Our aim was to build the most cost-efficient building with ‘landmark’ quality; rather than inserting a simple vertical stair, we chose a wraparound stair for fire escape as well as for our staffs to move efficiently.  This exterior staircase connects the entire building and outer skin of the stair was clad with the same brick with a solid-void pattern to allow the air circulation.  This method allowed a lesser maintenance cost by reducing the interior space as well as a tighter security control by floors.

Mass Process Diagram
Mass Process Diagram

In order for the building to have an ‘old & solemn presence’ despite its simple shape, we chose used-antique white bricks to clad the entire building including the staircase.  Over 80,000 bricks were washed and ground from the factory and the white cement mortars with a thickness of 12mm and a depression of 10mm to bring out the natural look of the old bricks. 

© Jaechul Yu
© Jaechul Yu

The B1 level conference room was transformed into a café open for public; this café is used as a large conference room as needed basis and the interior of café is designed to maximize the coffee roasting and serving area.  The elevator connects the entire building, however, the B1 level entry utilizes the fingerprint security to allow only our employees.

© Jaechul Yu
© Jaechul Yu

We planted a 40cm-thick natural grass on the rooftop area to be used as a rest area for employees.  To allow more ‘green’ and ‘daylighting’ entering into working space, bamboo trees were planted on the 4th level principal’s office and a sunken B1 level.  The code-required 4 parking spaces were placed next to each entry of 1st and B1 level; this allowed minimal excavation thus reduced a considerable amount of construction cost.

© Jaechul Yu
© Jaechul Yu
Section
Section
© Jaechul Yu
© Jaechul Yu

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
YKH Associates
Office
Cite: "YKH Associates HQ in Seoul / YKH Associates" 13 Apr 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/892332/ykh-associates-hq-in-seoul-ykh-associates/> ISSN 0719-8884
© Jeongkyu Lee

YKH 建筑事务所办公室 / YKH Associates