the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Brazil
  5. comoVER Arquitetura Urbanismo
  6. 2016
  7. QP House / comoVER Arquitetura Urbanismo

QP House / comoVER Arquitetura Urbanismo

  • 09:00 - 9 April, 2018
QP House / comoVER Arquitetura Urbanismo
QP House / comoVER Arquitetura Urbanismo, © Manuel Sá
© Manuel Sá

© Manuel Sá © Manuel Sá © Manuel Sá © Manuel Sá + 25

© Manuel Sá
© Manuel Sá

Text description provided by the architects. In a 358 m² lot, the QP House design aims at the harmonic relation with its terrain: the ground floor plan allows a full longitudinal area to be free, accommodating the garage, balcony, swimming pool, and garden, with an unusual and fantastic free space, when compared to the same site typology, common in similar dwellings. The built floor plan offers natural light, ventilation and visuals of the entire terrain through sliding glass panels, which, when totally opened, integrates internal and external spaces in a singular manner, only possible in warm and sunny Brazilian weather.

Ground Floor Plan
Ground Floor Plan

In the QP House, the living room has variable ceiling heights, allowing for its horizontal boundaries, internal comfort, intertwined with the external balcony, protected by the cantilevered second floor.

© Manuel Sá
© Manuel Sá

The kitchen also benefits from the transparency and natural ventilation, guaranteed by the large sliding glass doors. The space destined to housekeeping rooms have an ideal area to attend the functionality and fluid free lifestyle that the house demonstrates. The steel "waterfall" style shaped staircase, connecting the two floors, shares the same concept of the house: light, transparency, and elegance.

© Manuel Sá
© Manuel Sá

The second floor, a prismatic volume that seems to float beneath the ground floor pavilion, accommodates three large master bedrooms and a home office. Besides the large bedroom windows, protected by sliding wooden brise-soleil, another highlight is the bathroom’s skylight domus that illuminate and ventilate the rooms, contrasting with the grandiosity of the ceiling height. The terrace positioned strategically in the back of the terrain, offers incredible views, ensuring moments of joy and relaxation.

© Manuel Sá
© Manuel Sá

View the complete gallery

About this office
comoVER Arquitetura Urbanismo
Office
Cite: "QP House / comoVER Arquitetura Urbanismo" [Casa QP / comoVER Arquitetura Urbanismo] 09 Apr 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/892006/qp-house-comover-arquitetura-urbanismo/> ISSN 0719-8884