We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Further Lane Pool House / Robert Young Architects

Further Lane Pool House / Robert Young Architects
© Frank Oudeman
© Frank Oudeman

© Frank Oudeman© Frank Oudeman© Frank Oudeman© Frank Oudeman+ 22

East Hampton, United States
More SpecsLess Specs
© Frank Oudeman
© Frank Oudeman

Text description provided by the architects. The goal for this Hamptons pool house was to create a maximum variety of experiences within a relatively small set of indoor and outdoor spaces, all within eyeshot and earshot of each other. Moving through the space reveals a range of dedicated areas: a seating area with fireplace, trellised sections that frame the sky, enclosed areas for storage and food prep, and a changing room and bathroom. Elements of nature abound, from cedar louvers to bluestone floors to a natural zinc roof, which will patina over time. Plenty of trees and foliage surrounding the structure give it a feeling of enclosure, so that you can’t tell where the architecture ends and landscape design begins. A chimney made of handmade Petersen bricks from Denmark rises above, anchoring the composition of spaces with a place to gather.

© Frank Oudeman
© Frank Oudeman
Floor Plan
Floor Plan
© Frank Oudeman
© Frank Oudeman

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Further Lane Pool House / Robert Young Architects" 07 Apr 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/891980/further-lane-pool-house-robert-young-architects> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.