HP6 House / AHL architects

HP6 House / AHL architects

HP6 House / AHL architects - Windows, WaterfrontHP6 House / AHL architects - Table, Windows, Chair, BeamHP6 House / AHL architects - Table, Chair, CountertopHP6 House / AHL architects - Windows, Bed, Bedroom+ 47

  • C&S : Vũ Văn Cường
  • Supervisor : Phí Đình Cường
  • Function : Private House
  • Inspiration : Void and privacy
  • Architect In Charge : Hưng Đào, Phí Đình Cường
  • Civil Engineer : Vũ Văn Cường
  • Structural Engineer : Vũ Văn Cường
  • City : Phúc Lợi
  • Country : Vietnam
More SpecsLess Specs
HP6 House / AHL architects - Windows, Door, Stairs, Facade
© HoangLe Photography

Text description provided by the architects. Urban housing often encounters a collision, especially a collision of vision, which affects the privacy of the owner. Inadequacies in open-close design will lead to the appearance of shutters or even windows that do not open ... to help people create their own privacy.

Diagram / Second void

A house may need a solution to maximize the privacy of its owner without compromising their visibility or freedom in the house.  

HP6 House / AHL architects - Table, Chair, Countertop
© HoangLe Photography

The project is a semi-detached house, the distance from the neighbor's house is quite limited (3m). Narrowing distance with side windows opens to one another, which easily leads to the “death window” - a door that does not open and pulls the curtains  for privacy reasons. And naturally, the three-sided open house, but only two directions look ahead and behind.

HP6 House / AHL architects - Image 12 of 47
© HoangLe Photography

The solution is based on our observation of that fact. We think it is necessary to create more than two directions for the space of the house. A space at the center of the house is loosened, lifted to accommodate the courtyard, where the bedroom system is provided with a viewing angle, a light interval, ventilation and a private space. The current window system turns to a neighbor's house which is no longer valid, and is blocked.

HP6 House / AHL architects - Image 16 of 47
© HoangLe Photography

The second void was created for the convection, ventilation of the whole house as well as the natural light supply to the toilet system. As usual on AHL projects, behind the logical analysis to determine the location, the size of the voids is the play of light on the familiar materials used:  raw concrete, steel, wood.

HP6 House / AHL architects - Windows, Facade
© HoangLe Photography

HP6 house is not so different in the overall urban landscape but it brings special value to the owner, who uses the inner spaces day by day.

HP6 House / AHL architects - Windows, Facade, Courtyard
© HoangLe Photography

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "HP6 House / AHL architects" 21 Apr 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/891896/hp6-house-ahl-architects> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.