All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Paraguay
  5. IND/ARQ
  6. 2017
  7. Garage Surubi´i / IND/ARQ

Garage Surubi´i / IND/ARQ

  • 12:00 - 18 March, 2019
  • Curated by Danae Santibañez
  • Translated by Danae Santibañez
Garage Surubi´i / IND/ARQ
Garage Surubi´i / IND/ARQ, © Leonardo Méndez
© Leonardo Méndez

© Leonardo Méndez © Leonardo Méndez © Leonardo Méndez © Leonardo Méndez + 19

  • Architects

  • Location

    Mariano Roque Alonso, Paraguay
  • Category

  • Architects in charge

    Jorge Visconte, Osvaldo Lombardo
  • Project Collaborators

    Josias Martinez, Anibal Visconte, Sebastian Vallena
  • Area

    600.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photography

    Leonardo Méndez
  • Structural Calculation Reinforced Concrete

    José Britez
  • Metallic Structure Calculation

    Leonardo Figueredo
  • Construction

    Giovinne Cnstructora
  • More Specs Less Specs
© Leonardo Méndez
© Leonardo Méndez

Text description provided by the architects. When visiting the site assigned to the project we find two different pre-existences: one artificial and small, in the form of an existing construction. The other, natural and extensive, in the form of an existing landscape. We are interested in reinforcing the second and attenuating the first.

© Leonardo Méndez
© Leonardo Méndez
Plan
Plan
© Leonardo Méndez
© Leonardo Méndez

The serenity of the site suggested us to intervene in a light way, we assumed the impossibility of being invasive with the natural landscape, for which we opted to lend the landscape and prefigure the project based on that. We took the slope of the land defined the movement of soil, half-buried, and that the project is somewhat introverted dressed in the texture of the site, its vegetation, the same soil taken from the site and a horizontal line formed by the retaining wall and the coping of the roof.

© Leonardo Méndez
© Leonardo Méndez

The constructive system seeks to reinforce the premise, not to contact the orthogonalities of the work with the organic terrain, this led to the walls of the floors to be detached with small beams, which opens the possibility of being able to break the walls on those beams to cross ventilation. The roof and the metal components separated by a stone wall that supports the slope, any definition, always looking for all the metallic structure that requires the requested use, is introverted, leaving all the possible vegetation in view as, as an attempt of redeem the color that received us the first day.

© Leonardo Méndez
© Leonardo Méndez

View the complete gallery

About this office
Cite: "Garage Surubi´i / IND/ARQ" [Garage Surubi´i / IND/ARQ] 18 Mar 2019. ArchDaily. (Trans. Santibañez, Danae) Accessed . <https://www.archdaily.com/891373/garage-surubii-ind-arq/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.