the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Apartments
  4. Taiwan
  5. Very Studio | Che Wang Architects
  6. 2018
  7. Sunny Apartment / Very Studio | Che Wang Architects

Sunny Apartment / Very Studio | Che Wang Architects

  • 22:00 - 22 March, 2018
Sunny Apartment / Very Studio | Che Wang Architects
© Te-Fan Wang
© Te-Fan Wang

© Studio Millspace © Studio Millspace © Te-Fan Wang © Te-Fan Wang + 22

  • Design Team

    Che Wang, Colette Kuo, You-Nian Lin, Jo-Ting Weng, Chi-Wei Chen, JY Ho, YJ Shen, JH Liao, SH Chang, CL Shao, ZP Wu
  • Simulation Consultant

    Sustainable Building Engineering for Design Lab/ Chieh-Ting Yang, Po-Yao Wang, Chuan-Hsuan Lin, Yaw-Shyan Tsay
  • More Specs Less Specs
© Studio Millspace
© Studio Millspace

Text description provided by the architects. Sunny Apartment is located in Taichung, one of the typical units of Taiwanese housing. In the space original plan, light and ventilation of public space were blocked by rooms, only the south has an opening. It was far from the ideal home we expected.

Therefore, we propose three strategies from the essence of living and life:

© Studio Millspace
© Studio Millspace

1. Flowing Space:
A new space order of Pentagon was placed into the plan. Then the fluidity and dynamicity of shared space are caused naturally. Oblique walls delimiting the space simultaneously create an extension of the sight and circulation, and the sunshine on it to form the trace of time.

© Studio Millspace
© Studio Millspace
Existing Floor Plan and Altered Floor Plan
Existing Floor Plan and Altered Floor Plan
Courtesy of Very Studio | Che Wang Architects
Courtesy of Very Studio | Che Wang Architects

2. Flowing Air:
After integrating the functions with the new pentagonal space order. The opening of north, west and the south sides are released, not only the sunlight is introduced in addition the air flow into the shared space naturally. The quality of space and the comfortability of life are enhanced with the breeze.

© Studio Millspace
© Studio Millspace
Ceiling Plan
Ceiling Plan
© Studio Millspace
© Studio Millspace

3. Sound
The Space is flowing and continuous. We would like to define soft boundaries of the space by sound. Therefore the Dome-form ceilings are placed in each pentagonal spaces to cause the sound of life reflected and concentrated to create several sound fields to define functions of And the curved lighting from the gap of also creates and depth.

In this project, We look forward to create a new living with new order of plan and new pattern of section. All about Light, Air and Sound.

© Te-Fan Wang
© Te-Fan Wang
Concept Sketch
Concept Sketch
© Te-Fan Wang
© Te-Fan Wang

View the complete gallery

About this office
Cite: "Sunny Apartment / Very Studio | Che Wang Architects" 22 Mar 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/891166/sunny-apartment-very-studio-che-wang-architects/> ISSN 0719-8884
© Te-Fan Wang

晴·禾之家,200平米内构建6个穹顶界定新空间 / 十分建筑︱王喆建筑师事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.