Zoom image | View original size
Sunny Apartment is located in Taichung, one of the typical units of Taiwanese housing. In the space original plan, light and ventilation of public space were blocked by rooms, only the south has an opening. It was far from the ideal home we expected. Therefore, we propose three strategies from the essence of living and life: 1. Flowing Space:A new space order of Pentagon was placed into the plan. Then the fluidity and dynamicity of shared space are caused naturally. Oblique walls delimiting the space simultaneously create an extension of the sight and circulation, and the sunshine on it to form the trace of time. 2. Flowing Air:After integrating the functions with the new pentagonal space order. The opening of north, west and the south sides are released, not only the sunlight is introduced in addition the air flow into the shared space naturally. The quality of space and the comfortability of life are enhanced with the breeze. View more View full description
Share Share