the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Vietnam
  5. 23o5studio
  6. 2016
  7. Nhà Của Tiến / 23o5studio

Nhà Của Tiến / 23o5studio

  • 22:00 - 5 March, 2018
Nhà Của Tiến / 23o5studio
Nhà Của Tiến / 23o5studio, © Quang Dam
© Quang Dam

© Quang Dam © Quang Dam © Quang Dam © Quang Dam + 46

  • Architects

  • Location

    District 7, Vietnam
  • Lead Architect

    Ngô Việt Khánh Duy
  • Design Team

    Hưng Trần, Mai Tiến Ninh
  • Area

    100.0 m2
  • Project Year

    2016
  • Photographs

© Quang Dam
© Quang Dam

Text description provided by the architects. New lands of the city are gradually filled by urbanization. In the process of development, old architectural forms become obsolete. Vietnamese - tube house is one of the typical examples, the repetitive construction, which takes away the living space in the house. Interacting with the owner, motivating and toward better space values. How to build new spaces, contributing to change human thinking in the space of living. The shortage of large space in the city, people are gradually narrowed in backward tube houses.

Sketch
Sketch

The house is a conversation between the owner and the architect. We start the story in a simple way, looking for new values in the living space. A host is a young man, living with his mother. They have an open mindset over others. They demand an open space, a comfortable lifestyle. The son asks for a room that can be opened to the maximum, with clear views towards the front where he can create and make a small studio attached to his living space. His mother asked us for a large space for the kitchen - the host regularly welcomed the guests at the weekend, although the house is only 4 meters wide.

© Quang Dam
© Quang Dam
Section
Section
© Quang Dam
© Quang Dam

We started designing with new and open minds. We pay attention to the public spaces of a house, rather than the kitchen that is clearly divided by the dinner table or partition. We extended the kitchen and connected it to the dinner table, which was placed in the vertical position of the house. The kitchen becomes a major space, extends the public space of the house. The master bedroom is opened with glass panels on the front. In a new way, we want to create a view in the space of the room. We decided to create the gaps – “ khoảng trống ” directly from the roof, which creates views that look at the sky at night, which will be used to light the day. To solve the “khoảng trống” optimally, we use quadrilateral crossbars, and the sides are inclined in the opposite direction of light from time to time. Space is filled with light and “khoảng trống”.

© Quang Dam
© Quang Dam

Space was created continuously, not separated by walls or stairs. The spaces were connected by the language of natural light. Bring people closer to the surrounding environment. The open space has a larger volume than the closet space - the bedroom. 

© Quang Dam
© Quang Dam

The ultimate goal of expanding space, connecting spaces with light - to create a human connection with nature, and living space. 

Cite: "Nhà Của Tiến / 23o5studio" 05 Mar 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/890064/nha-cua-tien-23o5studio/> ISSN 0719-8884