the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses Interiors
  4. Taiwan
  5. HAO Design
  6. 2017
  7. Bright House / HAO Design

Bright House / HAO Design

  • 20:00 - 28 February, 2018
Bright House / HAO Design
Bright House / HAO Design, © Hey!Cheese
© Hey!Cheese

© Hey!Cheese © Hey!Cheese © Hey!Cheese © Hey!Cheese + 32

  • Interiors Designers

  • Location

    Kaohsiung, Taiwan
  • Lead Designer

    Ivan Chen
  • Area

    110.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

© Hey!Cheese
© Hey!Cheese

Text description provided by the architects. Bright House overturns preconceptions about what a family home should be like; it shows that, even when you have children, your living space can still reflect your own personal taste and style. Bright House combines “industrial” fundamentals with classical elegance, and the living space is planned to suit the lifestyle of each family member, with design aesthetics and circulation routes within the living space interacting to achieve the best possible effect. 

© Hey!Cheese
© Hey!Cheese

Once couples become parents, they start thinking about how they can add elements to the circulation routes within the home that will contribute to their child’s development. Because the wife would otherwise have to spend a lot of time clearing up after the child, the couple wanted to make sure that the living space would have plenty of storage areas. After extensive discussions, they decided to move away from conventional room layout and rethink the whole structure of the living space. 

Plan
Plan

The design for the entrance takes account of the differing habits of each member of the family by adding shelves at different heights in the closet in the vestibule, and by incorporating recesses in the wall that can be used to hang things up. The existing kitchen was repurposed as a small storage space, with a dedicated platform for the mother to use. A two-way circulation approach has been adopted, using a sliding door design to facilitate more convenient movement between the vestibule and the platform. 

© Hey!Cheese
© Hey!Cheese

What was originally an enclosed kitchen has been relocated to a location adjacent to the balcony, with a large central island that gives the wife plenty of space for cooking, while also enabling her to keep an eye on the children while she is preparing food. The balcony has a glass wall extending right down to floor level which helps to bring more sunlight into the house, with an area for growing flowers and plants outside, so that the sight of father and son growing fruit and vegetables together can add an extra touch of happiness to the family’s daily life. 

Visual representation. Image Courtesy of HAO Design
Visual representation. Image Courtesy of HAO Design

Creating an ideal home involves more than just building a safe, comfortable environment for children to grow up in; it is also important to preserve your own aesthetic sensibility, taste and lifestyle preferences. This attitude is reflected in the husband’s decision to have an “open” study design, with low-key wood grain textures complemented by metal surfaces; the key elements in the study are the District eight heo-wall-unit-with-medium-shelves and Boconocept’s Cupertino series streamlined writing table. 

© Hey!Cheese
© Hey!Cheese

Every aspect of the study reflects the husband’s love of industrial-style design, which combines wonderfully with the herringbone wooden floors used for the shared areas of the house to generate an air of classical elegance. The wood-grain pattern is extended into the living room, where the visitor’s eye is immediately struck by the ROCHE BOBOIS leather sofa and the Sigurd Ressell “Falcon” winged armchairs, which help to give a unified thematic feel to the house’s shared areas. Behind the sofa, a small study has been partitioned off using a sliding door. Rather than using old-fashioned floor puzzle mats, this area has been designed with a wooden floor covered with synthetic foam, making it a safe place for the baby to learn to walk; once the child is older, the foam matting can be removed to create a reading and study room for the child. 

© Hey!Cheese
© Hey!Cheese

Moving from the core living area to the main bedroom, the overall feel is calm and relaxed with a layered use of blue color tones that represents a continuation of the classical style of the main living area. The child’s bedroom has its own child-sized door, an innovative feature that is fun while also enhancing the sense of unity of the living space as a whole. Within the bedroom, the bright keynote color tones and the special “blackboard” paint material make this a space in which the child can develop his or her creative potential.

© Hey!Cheese
© Hey!Cheese

The bunk bed is designed to get the child used to putting things away after use, with cabinets and handles at just the right height for a child to use; the aim is to encourage the child to develop good habits in terms of putting their own toys away and keeping their clothes neat and tidy. The Seletti Monkey Lamp above the bed was specially chosen for a child whose Chinese Zodiac sign is the monkey. Thanks to careful spatial layout and furniture selection, every aspect of this house embodies a sense of mutual consideration between each family member and the others; every part of the house is able to retain the traces of their past life together, while also contributing to steady forward progress into a bright future. 

© Hey!Cheese
© Hey!Cheese

View the complete gallery

Cite: "Bright House / HAO Design" 28 Feb 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/889752/bright-house-hao-design/> ISSN 0719-8884
© Hey!Cheese

明亮之家 Bright House / HAO Design