To's House / A+ StudiO

To's House / A+ StudiO

© Dung Huynh© Dung Huynh© Dung Huynh© Dung Huynh+ 21

Dalat, Vietnam
  • Architects: A+ StudiO
  • Area Area of this architecture project Area:  140
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2016
  • Photographs Photographs:  Dung Huynh
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Anh Dung, LAV design office, Thien Ha
© Dung Huynh
© Dung Huynh

Text description provided by the architects. The house is located in a quiet alley near the center of Da Lat city, designed  to create a peaceful feeling. "It  is built from the dream of a peaceful  little house in the middle of the valley - where we first set foot on this land". Peace and quiet are the feelings that designer  want people to feel when they visit this house.

© Dung Huynh
© Dung Huynh

The project is built on a land area of 200m2, but the plan area is limited with many  non-square angles. The space is divided and connected by duplex space, connecting the kitchen and dining room, with open space without walls to create space is separated from the purpose of creating flexibility in use.

© Dung Huynh
© Dung Huynh

The weather in Da Lat has been changed in recent years. The trees at the center of the house play a part as a green lung; The house is open to capture the wind and the sun from the main wind sources, almost closed in the absence of privacy in the sun
We create the space for the house from three main factors: organizing the rustic connecting space; keeping the house warm from the cold weather and avoiding the western sunshine effectively.

Sections
Sections

With 2 floors in use, the ground floor has 2 bedrooms, 2 bathrooms, a living room, a dining room and kitchen on the area of 92m2, creates the open space combined with green trees, which makes a home with the sense of interaction between all members in the family.

© Dung Huynh
© Dung Huynh

The second floor  from the outside look gives us a impression of  the home with a small attic room, with a garden inside the house but feels like being outdoors. The space of the second floor all has a connection to the courtyard in the middle of the house, which helps to regulate the sunshine to the indoor space feel like outdoor space.

© Dung Huynh
© Dung Huynh

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "To's House / A+ StudiO" 29 Mar 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/889676/tos-house-a-plus-studio> ISSN 0719-8884
© Dung Huynh

To之屋,小巷中的空调屋 / A+ StudiO

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.