the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Renovation
  4. Vietnam
  5. atelier.twelve
  6. 2017
  7. Apartment 2606 / atelier.twelve

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Apartment 2606 / atelier.twelve

  • 20:00 - 27 February, 2018
Apartment 2606 / atelier.twelve
Apartment 2606 / atelier.twelve, © Hoang Le
© Hoang Le

© Hoang Le © Hoang Le © Hoang Le © Hoang Le + 25

  • Interiors Designers

  • Location

    29 Hoàng Đạo Thúy, Trung Hòa Nhân Chính, Trung Hoà, Cầu Giấy, Hà Nội, Vietnam
  • Lead Architect

    Dang Duc Viet
  • Area

    155.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

© Hoang Le
© Hoang Le

Text description provided by the architects. In the context of the booming development of new urban areas to meet with increasing housing megacities of Vietnam. The project scope is to renovate a 150sqm apartment on the 26th floor of the building within an expansion project Southwest of Hanoi. The project is an experiment, trying to answer the questions "how you can live in a horizontally with only one direction of daylight?"

Furniture Axonometry Diagram
Furniture Axonometry Diagram

The client is a business couple, the husband loves music and the wife likes a space full of light, they want a living space where music and daylight can flow together and spread to every corner. The original apartment layout has 3 bedrooms with some large windows. The new design removes a closed room in the front, enlarges the balcony and brings daylight inside. The functions are linked together around a green balcony.

© Hoang Le
© Hoang Le

Solid wood is the main material, different types of wood are kept in its natural colours. Two bedrooms and bathrooms are enclosed by wooden blocks, the living room outside has a special sound-absorbing patterned wood wall, designed for better sound quality from the audio system. The Dining room connects to the green space with wooden roof structure reminiscent of a tea house or a meditation room that customers have experienced.  Many of the seats are arranged freely to feel the light, relax, see the wind blowing through the trees, listen to music, watching the city at night, chatting, drinking tea ... or simply sitting down without thinking...

© Hoang Le
© Hoang Le
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Apartment 2606 / atelier.twelve" 27 Feb 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/889592/apartment-2606-ateliewelve/> ISSN 0719-8884