the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Canada
  5. Barbora Vokac Taylor Architect
  6. 2017
  7. Hibou House / Barbora Vokac Taylor Architect

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Hibou House / Barbora Vokac Taylor Architect

  • 17:00 - 16 February, 2018
Hibou House / Barbora Vokac Taylor Architect
Hibou House / Barbora Vokac Taylor Architect, © Scott Norsworthy
© Scott Norsworthy

© Scott Norsworthy © Scott Norsworthy © Scott Norsworthy © Scott Norsworthy + 22

  • Contractor

    Bright Design Build
  • Structural

    Blackwell Structural
  • Millwork

    Gibson Greenwood/Mabelle Kitchens/Lakeland Interiors
  • More Specs Less Specs
© Scott Norsworthy
© Scott Norsworthy

Text description provided by the architects. Designed for a young family that values connection – both with one another and with their friends and neighbours. This renovation thoughtfully updates an existing traditional 1950’s style home for a more modern lifestyle – one that feels relaxed and comfortable yet easily adapted for entertaining. The layout improves the flow between the spaces in a way that makes the most sense for how the family lives.

Elevations 1
Elevations 1

The material palette is both subdued and raw: Raw, unfinished steel details contrast the warm woods, and clean white volumes to create a subtle background for life to be lived – rather than previously maintained. The clean backdrop allows the family’s artwork and objects to stand out and be showcased.

© Scott Norsworthy
© Scott Norsworthy
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Scott Norsworthy
© Scott Norsworthy

Dark smoked oak floors work with a modest ceiling height to create a sense of warmth and intimacy within the larger, now open, layout. The custom millwork pieces function as large volumes, defining smaller spaces within the open plan, and custom details are located at key tactile moments, such as the custom flat bar steel handrail and panelled walnut guards.

© Scott Norsworthy
© Scott Norsworthy

The new addition – a minimal blackened wood-clad volume – contrasts again with the bright light-filled interior and the large sliding doors and windows at the rear of the house open up to maximize views to the garden, creating a strong connection between the interior and exterior livable spaces.

© Scott Norsworthy
© Scott Norsworthy

View the complete gallery

About this office
Cite: "Hibou House / Barbora Vokac Taylor Architect" 16 Feb 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/888714/hibou-house-barbora-vokac-taylor-architect/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.