the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Small Scale
  4. Japan
  5. x-studio
  6. 2017
  7. In-between, Hinoki + Sugi Pavilion / x-studio

In-between, Hinoki + Sugi Pavilion / x-studio

  • 11:00 - 9 February, 2018
In-between, Hinoki + Sugi Pavilion / x-studio
In-between, Hinoki + Sugi Pavilion / x-studio, © Ivan Juarez
© Ivan Juarez

© Ivan Juarez © Ivan Juarez © Ivan Juarez © Ivan Juarez + 24

  • Architect

  • Location

    Kamiyama, Myozai District, Tokushima Prefecture, Japan
  • Architect in Charge

    Ivan Juarez
  • Area

    30.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

  • Construction

    comunidad local de Kamiyama (voluntarios) + Ivan Juarez
  • Project Manager

    Mori San
  • Curadora

    Keiko Kudo
  • Collaborator

    Green Valley + KAIR
  • More Specs Less Specs
© Ivan Juarez
© Ivan Juarez

Text description provided by the architects. Ivan Juarez of x-studio has conceived a new approach to the natural landscape of Oawa mountain, a protected and sacred forest located in the town of Kamiyama, Japan. The region is covered by evergreen woodland where the predominant vegetation includes trees of hinoki 檜-Japanese cypress- and sugi 杉-Japanese cedar-. In-between pavilion consists of a sugi wooden space generated from two elevated planes supported by a series of vertical elements -trunks of hinoki and sugi- that merge together with the natural environment.

© Ivan Juarez
© Ivan Juarez
Illustration
Illustration
© Ivan Juarez
© Ivan Juarez

The wide frame suggests a fragment of the forest as a new viewpoint of reference. In this way, the pavilion pays homage to the traditional black-ink Japanese paintings made on landscape formats.

© Ivan Juarez
© Ivan Juarez
Scheme
Scheme
© Ivan Juarez
© Ivan Juarez

The project is drawn as a space that does not end in specific limits, but merges with the surrounding vegetation expanding the visual boundaries transforming into a large three-dimensional canvas. The visitor enters through a blue-green stone - awa aoishi 青石

© Ivan Juarez
© Ivan Juarez

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "In-between, Hinoki + Sugi Pavilion / x-studio" [In-between, hinoki + sugi pabellón / x-studio] 09 Feb 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/888676/in-between-hinoki-plus-sugi-pavilion-x-studio/> ISSN 0719-8884