the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Restaurants & Bars
  4. Germany
  5. landau+kindelbacher Architekten Innenarchitekten
  6. 2013
  7. Canteen for Rohde & Schwarz / landau+kindelbacher Architekten Innenarchitekten

Canteen for Rohde & Schwarz / landau+kindelbacher Architekten Innenarchitekten

  • 15:00 - 10 April, 2018
Canteen for Rohde & Schwarz / landau+kindelbacher Architekten Innenarchitekten
Canteen for Rohde & Schwarz / landau+kindelbacher Architekten Innenarchitekten, © Christian Hacker
© Christian Hacker

© Christian Hacker © Christian Hacker © Christian Hacker © Christian Hacker + 26

© Christian Hacker
© Christian Hacker

Text description provided by the architects. The new staff restaurant is located in the lowered yard of the new building MÜ15 on the Rohde & Schwarz campus and can be reached via four internal access points and a representative external staircase.

Ground floor plan
Ground floor plan
© Christian Hacker
© Christian Hacker

The relationship between the interior of the restaurant and the landscaped courtyard is an important aspect of the design concept. The open façade with its extensive glazing enables much daylight and permits visitors to the staff restaurant to experience live the different moods of the day and seasonal differences.

© Christian Hacker
© Christian Hacker

710 indoor seats and 60 in the courtyard are spread over different areas, allowing different atmospheres for different usages. Along the walls, niches formed by white partitions offer a form of privacy, while the rounded seating arrangements by the windows are inspired by the motif of the Italian piazza. The two Oktoberfest boxes can be used separately for smaller groups / internal functions. Along the free-flow area, high tables with simple barstools round off the space for spontaneous meetings and coffee breaks.

© Christian Hacker
© Christian Hacker

The clear room height of between 3 and 4.05 meters is topped for the most part by a white acoustic ceiling that reinforces the generously proportioned spatial effect. The integrated technology with supply and exhaust air, and modern conference equipment with sound, projector and extendable screen permit multifunctional use of the area.

© Christian Hacker
© Christian Hacker

Along the walls, dimmable lighting coves provide atmospheric illumination, while in the central areas, spotlights integrated in the ceiling give out a warm halogen light. Along the floor-to-ceiling façade, decorative lights complete the high-quality furnishings.

The free-flow concept enables a freely accessible food-serving area with different serving stations – from sweet to savoury, cold and hot. The diverse range is rounded off by the front cooking area and a pizza oven. Cloakrooms at all entrances and card chargers in the free-flow area complete the infrastructure. The colour selection and materiality of the design are based on the corporate image of Rohde & Schwarz.

© Christian Hacker
© Christian Hacker

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Canteen for Rohde & Schwarz / landau+kindelbacher Architekten Innenarchitekten" 10 Apr 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/888532/canteen-for-rohde-and-schwarz-landau-plus-kindelbacher-architekten-innenarchitekten/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.