All
Projects
Products
Events
Competitions

Pedongkelan-YN House / HYJA

Pedongkelan-YN House / HYJA

© Ernest Theofilus © Ernest Theofilus © Ernest Theofilus © Ernest Theofilus + 28

Houses  · 
West Jakarta, Indonesia
  • Architects Authors of this architecture project HYJA
  • Area Area of this architecture project
    711.0 m2
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2017
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Conwood, GAF, Wohnraum
  • Architect in Charge

    Herry Jani
  • Photographs

  • Interior Design

    Moireliving
  • Landscape Designer

    Sembilan Daun
More Specs Less Specs
© Ernest Theofilus
© Ernest Theofilus

Text description provided by the architects. The site is located in a densely populated residential area. The House position is located in a corner and oriented to the west, so it is exposed to the sun in the afternoon. We respond with a secondary skin design to cover most faces of buildings that have large glass openings. The second skin is a sustainable wood grille, easy to care for and environmentally friendly, this lattice reduces the sun's rays in order not directly shine the inner space. we also design the second skin from the iron plate, so it does not impress the wood solely. This second skin gives the impression of shade through the shadow that arises.

© Ernest Theofilus
© Ernest Theofilus

Swimming pool in position on the side, so as not to take space from the building inside.The pool terrace is placed in the middle of the room so as to divide the inner space into 2. Fields in this area are given glass openings, so that visually all the rooms are still connected, and not seem narrow. The pool has a cooler temperature, we put the ceiling fan on the pool terrace to draw the wind from the temperature of the pool, and when the corridor door is open, it will feel cool breeze into the room and the air pressure changes.

Section
Section

Home theater space under the pool, made a glass openings for visual continuity of the building, and at the same time illuminate the room inside. The bedroom balcony floor features a hollow iron plate for continuous air continuity. This material reduces the impression of solid. The combination of wood, iron and stone walls gives the impression of a modern tropical house, as well as a blend of green landscape to reduce the massive impression on the overall shape of the building.

© Ernest Theofilus
© Ernest Theofilus

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Pedongkelan-YN House / HYJA" 09 Mar 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/888261/pedongkelan-yn-house-hyja/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.