ACES Treehouse / Charles Cunniffe Architects

ACES Treehouse / Charles Cunniffe Architects
ACES Treehouse / Charles Cunniffe Architects - Fence, Forest, Garden
© Ross Kribbs

ACES Treehouse / Charles Cunniffe Architects - Forest, HandrailACES Treehouse / Charles Cunniffe Architects - ForestACES Treehouse / Charles Cunniffe Architects - Fence, Handrail, Garden, DeckACES Treehouse / Charles Cunniffe Architects - Wood, Beam, DeckACES Treehouse / Charles Cunniffe Architects - More Images+ 13

More SpecsLess Specs
ACES Treehouse / Charles Cunniffe Architects - Fence, Forest, Garden
© Ross Kribbs

Text description provided by the architects. Designed pro bono by Charles Cunniffe Architect (CCA), this treehouse sits on a wildlife preserve in the Roaring Fork Valley in Aspen CO. While CCA designed the structure, it was truly a community effort. CCA donated a tree house design to the local mentoring program, the Buddy Program, for its annual fundraising auction. After an esteemed Aspen entrepreneur purchased the house at the auction, and in turn, donated it to the Aspen Center for Environmental Studies (ACES).

ACES Treehouse / Charles Cunniffe Architects - Forest, Handrail
© Ross Kribbs
Perspective 03
ACES Treehouse / Charles Cunniffe Architects - Image 12 of 18
© Ross Kribbs

The treehouse design was based on the four pillar structure. The goal of the design was to create different stations to enjoy the various aspects of the surrounding ecology. Ascending the steps to the upper level of the platform allows viewers to watch the swallows in search of insects, the American dippers diving underwater, deer, foxes, bears, ACES resident Golden Eagle, Great Horned Owl and Red-tailed Hawk; all the while designed so children and adults alike, can view without scaring the wildlife. Vertical elements in the Cottonwood bark were the color and orientation inspiration, and the use of the existing materials harkens back to ACES and CCA’s philosophy of re-use.

ACES Treehouse / Charles Cunniffe Architects - Wood, Beam, Deck
© Ross Kribbs

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Aspen, CO 81611, United States

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "ACES Treehouse / Charles Cunniffe Architects" 24 Jan 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/887553/aces-treehouse-charles-cunniffe-architects> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.