We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Haihui Co-working Space / 11architecture

Haihui Co-working Space / 11architecture

Model. Image Courtesy of 11architecture© ZC Architectural Photography Studio© ZC Architectural Photography Studio© ZC Architectural Photography Studio+ 25

  • Architects: 11architecture
  • Area Area of this architecture project Area :  300
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2017
  • Photographs
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  免漆木饰面板, 混凝土/施工队, 黑岩水泥板
© ZC Architectural Photography Studio
© ZC Architectural Photography Studio

Text description provided by the architects. This is an interior design project of a small co-working space that consisted of seven office rooms, twelve individuals’ dedicated desks, a non-designated working space with eight seats, and some shared spaces including a drink bar and a lounge. The site is a 300m2 rectangular piece in a typical office tower, but with one structural column in the middle of the floor as an atypical feature. 

© ZC Architectural Photography Studio
© ZC Architectural Photography Studio

In response to the concept of “co-working”, the main part of the project was designed as an open environment without having obvious divisions between each functional space. Instead, the space was organized by the following four spatial devices: Platform, Counter, Column, and Frame.

© ZC Architectural Photography Studio
© ZC Architectural Photography Studio

There was a design intention to treat the first three devices as extensions of the ground and create spatial settings by landform. Although the site was way above the real ground, they appeared solid and anchored to the place. And those spatial settings created tangible relationship between the behavior of people such as sitting on or leaning against.

Axon
Axon

The fourth spatial device, the Frame, was very different from the first three. It was constructed as a glass screen with metal frames in a grid pattern, and installed over the site from one edge to the other. From some view points, it appeared as a surface with strong indication of perspective due to the grid lines, and from the other view points it appeared as a delicate screen due to the transparency of the glass and the thinness of the metal frames.

© ZC Architectural Photography Studio
© ZC Architectural Photography Studio

This Frame had multiple faces depending on how people perceive visually, and it created a dynamic relationship between the walking experience of people at the place. Whether it is through the body or visual perception, “the discovery of an environment” is the key design concept of this project.

© ZC Architectural Photography Studio
© ZC Architectural Photography Studio

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:TaiBang Technology Building, Shenzhen, Guangdong, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Haihui Co-working Space / 11architecture" 14 Mar 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/886966/haihui-co-working-space-11architecture> ISSN 0719-8884
© ZC Architectural Photography Studio

深圳海汇联合办公空间设计 / 一十一建筑

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.