the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices
  4. Denmark
  5. Frost Larsen Architects
  6. 2016
  7. New R&D Building - Dynaudio A/S / Frost Larsen Architects

New R&D Building - Dynaudio A/S / Frost Larsen Architects

  • 20:00 - 26 January, 2018
New R&D Building - Dynaudio A/S / Frost Larsen Architects
New R&D Building - Dynaudio A/S / Frost Larsen Architects, © Thomas Mølvig
© Thomas Mølvig

© Thomas Mølvig © Thomas Mølvig © Thomas Mølvig © Thomas Mølvig + 25

    © Thomas Mølvig
    © Thomas Mølvig

    Text description provided by the architects. Dynaudio A/S is one of the leading manufacturers of high-end hi-fi solutions for a broad spectrum of customers, including car brands such as VW and Bugatti.

    The new Research and Development building is located as an independent, rectangular building volume with three levels, just east of Dynaudio´s existing administration building and connected with it via a transparent glass walkway.

    © Thomas Mølvig
    © Thomas Mølvig

    Architecturally, the building consists of three elements: The base, the decks and the cube. The office facilities are located on the first and second floor as open, flexible work areas on ‘light decks’ with a view of and in close contact with the green surroundings.

    Conceptual Sketch
    Conceptual Sketch

    The ‘decks’ seem to soar over the ‘base’; the building’s more closed ground floor, containing all phonometer and test facilities. The plot’s sloping terrain allows both the driving of test cars directly into the basement and an efficient security shell for the test rooms in the ‘base’.

    © Thomas Mølvig
    © Thomas Mølvig

    The ‘cube’ is comprised of the building’s state-of-the -art phonometer room that is 13x13x13 m and goes through all decks, around which the building’s functions are organised in an open environment. Large, circular windows make it possible to see the phonometer room from the ‘decks’.

    Section 01
    Section 01
    Section 02
    Section 02

    Project and silent rooms supplement the office areas in a continuous wooden strip-clad core, which provides a perceptibly friendly character to the working environment on all floors, as well as a good acoustic indoor climate.

    © Thomas Mølvig
    © Thomas Mølvig

    Between the wooden strip core and the phonometer room, the building’s main hall with a light, sculptured main staircase of steel and glass gathers all the floors together. Daylight shines through a large skylight over the stairway all the way down through the inside of the building to a small square formation on the ground floor.

    © Thomas Mølvig
    © Thomas Mølvig

    ARCHITECTURE AND MATERIALS
    Both inside and out, the aim has been that the building’s modern architecture mirrors the building concept and the high quality and finesse of Dynaudio's hi-fi products.

    The base is constructed of light grey concrete panels so the effect is that it ‘grows’ out of the ground. The office decks on the ground floor and first floor have façades and eaves made of dark aluminium panels that ‘soar’ over the base and give the building a distinctive horizontal character. The colours relate to the office façades of the existing administration building’s dark façades and create continuity between what is new and what exists.

    © Thomas Mølvig
    © Thomas Mølvig

    Between the floor decks, a distinctive floor-high Dynaudio logo marks the main entranceway to the building complex. The cube is carried out as a contrast to the office façades in white concrete panels and appear as a closed, precise form that retains the building.

    © Thomas Mølvig
    © Thomas Mølvig

    Interior walls appear generally as painted white, and together with the phonometer room’s white concrete walls and the room-high glass sections, they provide a light and friendly interior in the work areas with an unobstructed view of the green surroundings.

    © Thomas Mølvig
    © Thomas Mølvig

    In the design of the large phonometer room, work was deliberately done to have a yin-yang duality between the light exterior and the dark interior. A transformation of human life energy and creativity in the finished product. From idea via tests to concrete physical form.

    View the complete gallery

    Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
    About this office
    Cite: "New R&D Building - Dynaudio A/S / Frost Larsen Architects" 26 Jan 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/886760/new-r-and-d-building-dynaudio-a-s-frost-larsen-architects/> ISSN 0719-8884

    You've started following your first account!

    Did you know?

    You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.