We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Kiss House / Lazor Office

Kiss House / Lazor Office

© Peter VonDeLinde© Peter VonDeLinde© Peter VonDeLinde© Peter VonDeLinde+ 17

  • Architects: Lazor Office
  • Area Area of this architecture project Area:  2000 ft²
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2013
  • Photographs Photographs:  Peter VonDeLinde
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Bathed-In-Wood, Stratford Homes, WD Flooring
  • Lead Architects: Charlie Lazor
  • Architect of Record: Gregory Design Group
© Peter VonDeLinde
© Peter VonDeLinde

Text description provided by the architects. Perched above the bedrock at the shore of a remote Canadian lake, the cedar-clad Kennedy House takes formal cues from driftwood. The three-bedroom house, dock house, garage, and walled vegetable garden are linked by a series of wood walkways and decks. At the “kiss line” between two prefabricated modules, the lineal form of the house snaps like a branch held together only by bark. The open break forms a V-shaped outdoor room facing the water.

© Peter VonDeLinde
© Peter VonDeLinde
Exploded Axonometric
Exploded Axonometric
© Peter VonDeLinde
© Peter VonDeLinde

The walls frame a courtyard like a clearing in the forested area along the shore. While the garage and garden doors blend into the wood, the main entry interrupts it with an irregularly shaped sheet of glass, as though the surface has begun to tear at the kiss line. Floor-to-ceiling, full-length glass on the lakeside façades of both modules allows each to present a distinct, expansive view of the lake and its islands. Being inside the house feels like floating over the water.

© Peter VonDeLinde
© Peter VonDeLinde

The organization and details of the interior living space reinforce the sense of openness established by the glass. The kitchen counter is shifted slightly back from the glass, a thin slab of back-cut soapstone forms a dining island, and the fireplace is transparent on three sides. Polished teak surfaces continue from the walls and ceiling of the master bathroom to the counter, sink, and tub. Private living spaces occupy the far ends of the modules, where the end walls angle toward the tree canopy.

© Peter VonDeLinde
© Peter VonDeLinde

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Kiss House / Lazor Office" 05 Jan 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/886547/kiss-house-lazor-office> ISSN 0719-8884
© Peter VonDeLinde

亲吻小屋 Kiss House / Lazor Office

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.