the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Retail
  4. South Korea
  5. KYWC Architects
  6. 2014
  7. Place J / Kim Seunghoy (Seoul National University) + KYWC Architects

Place J / Kim Seunghoy (Seoul National University) + KYWC Architects

  • 19:00 - 14 December, 2017
Place J / Kim Seunghoy (Seoul National University) + KYWC Architects
Place J / Kim Seunghoy (Seoul National University) + KYWC Architects, © KIM Jaekyung
© KIM Jaekyung

© KIM Jaekyung © KIM Jaekyung © KIM Jaekyung © KIM Jaekyung + 30

  • Structural Engineer

    Yoon Koojo Structural Engineering Co.
  • Construction

    Ean R&C (Kim Jongkyu)
  • More Specs Less Specs
© KIM Jaekyung
© KIM Jaekyung

Text description provided by the architects. Various programs, like spaces for parties or retail are planned for the building. As programs are typically related each other, a flexible system has been proposed to connect them as necessary. A three-dimensional structure created by the irregular site, setback regulations, and the layered programs makes a different impression according to the particular view-point. In other words, it can be said that the building’s shape changes according to its urban relationship.

© KIM Jaekyung
© KIM Jaekyung

The volume includes various types of space. Every level has its unique sense of space like three stories high party room with meeting rooms added as the form of balcony, triangular roof garden with sky view. The stone finished external wall is cut by brown stainless parts including balcony, terrace, and entrance which function as spatial device to communicate with urban space. The main volume made of vertical limestone louvers is read as a group of lines rather than as a mass.

Section A
Section A
© KIM Jaekyung
© KIM Jaekyung
Section C
Section C

A paradox was intended between the lightness of segmented lines and the weightiness to the property of the stone. The Place J is established in the coexistence of the opposites; all these paradoxes such as maximized floor area ratio with many voids, privately owned space open to the public, and possibility of connection between separate areas as necessary. Architecture is something to embrace mixed hopes and goals in one place.

© KIM Jaekyung
© KIM Jaekyung

Detail Diagram
Detail Diagram

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
KYWC Architects
Office
Kim Seunghoy (Seoul National University)
Office
Cite: "Place J / Kim Seunghoy (Seoul National University) + KYWC Architects" 14 Dec 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/885424/place-j-kywc-architects/> ISSN 0719-8884
© KIM Jaekyung

Place J,多功能的集合,多材质的展场 / KYWC Architects