the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Italy
  5. Studio 4e
  6. 2017
  7. Courtyard House of Stone / Studio 4e

Courtyard House of Stone / Studio 4e

  • 06:00 - 3 December, 2017
Courtyard House of Stone / Studio 4e
Courtyard House of Stone / Studio 4e, © Angelo Geloso
© Angelo Geloso

© Angelo Geloso © Angelo Geloso © Angelo Geloso © Angelo Geloso + 25

  • Architects

  • Location

  • Architect in Charge

    Fabio Costanzo, Maria Rosaria Piazza
  • Area

    240.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

© Angelo Geloso
© Angelo Geloso

Text description provided by the architects. Nature and the relationship to the landscape play a fundamental role in this work. The architects have combined a rigorous, rational approach to the project with the expressive freedom typical of organic architecture, enhancing the relationship between inside and outside through a careful dialogue with the pre-existing environmental context.

© Angelo Geloso
© Angelo Geloso

Starting from an existing structure built in the 1980s, which was never completed and ultimately abandoned, the architects have worked by subtraction, eliminating non-significant architectural parts and restoring the building to its essential components, enhancing the plastic and spatial qualities of the existing building. The spaces have been completely reconfigured according to the needs of the new owners, defining a new architectural image starting from the search for a refined visual balance between opacity and transparency, which is clearly shown in the dynamic asymmetry of the new facades.

Sections / West Elevation
Sections / West Elevation

The house is divided into two different levels. The ground floor contains the living area and a cosy guest room, and the first floor is a living space made up of a landing, bedrooms, and two large terraces. The interior spaces are notable for their extraordinary natural brightness. The living environment on the ground floor, illuminated by a long wall made of large sliding glass doors, ensures continuity between the interior space of the house and the portico, which in summer becomes the natural continuation of the living area.

© Angelo Geloso
© Angelo Geloso

View the complete gallery

About this office
Studio 4e
Office
Cite: "Courtyard House of Stone / Studio 4e" 03 Dec 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/884600/courtyard-house-of-stone-studio-4e/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.