Bigorrilho Apartment / Mário Sampaio

Bigorrilho Apartment / Mário Sampaio

© Thiago Autran© Thiago Autran© Thiago Autran© Thiago Autran+ 29

Bigorrilho, Brazil
  • Architects: Mário Sampaio
  • Area Area of this architecture project Area:  130
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2017
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: 1. Compensados Franke, 2. Deca, 2. Deca, 4. Suvinil, 4. Suvinil, 5. Votorantim Cimentos Brasil, 5. Votorantim Cimentos Brasil, 7. Artesian, 7. Artesian
  • Master Builder:Sr. Nilson dos Santos -
  • Carpentry:Nelson
  • Woodwork:Jeferson Rocha
  • Special Metals:Serralheria Algrin
  • Appreciation:Ana Lúcia Rossini
  • Architect In Charge:Mário Sampaio
  • City:Bigorrilho
  • Country:Brazil
More SpecsLess Specs
© Thiago Autran
© Thiago Autran

Text description provided by the architects. Situated in a building of the 80's this apartment with a floor area of 130.00 m2 was completely renovated but, at the request of the owner, kept its original space, except the Living room that was integrated into the first room creating the TV room.

© Thiago Autran
© Thiago Autran

A large element of clear laminated plywood sheets has been constructed, it is the articulator link of the intimate and social part with multiple functions: The plastic because it brings a new aspect to the architecture of the place, transforming it and the functional one because it covers both the beams exposed from the inner circulation as the unevenness of the room left over after demolition of two walls, an intermediate column and the sliding door rail that isolates the intimate social area. It also houses two cabinets that we reused from the previous owner's apartment adapted and painted for the new situation.

© Thiago Autran
© Thiago Autran

In all the social area in contrast to the wood element and in the bathrooms, we chose to use the raw cement in the floor, in the bathrooms was also applied the material in the walls and tops.

© Thiago Autran
© Thiago Autran

Finally, the engravings already acquired by the client were reorganized into a mural. The coffee table is the work of her parents, both were teachers of a technical school in São Paulo, the plant inherited from an aunt and the glass bottles are family collection, in fact all elements already existent and kept on demand due to the bond emotional.

© Thiago Autran
© Thiago Autran

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Rua Coronel Joaquim Ignácio Taborda Ribas, 750 - Bigorrilho, Curitiba - PR, 80730-330, Brazil

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Bigorrilho Apartment / Mário Sampaio" [Apartamento Bigorrilho / Mário Sampaio] 01 Dec 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/884466/bigorrilho-apartment-mario-sampaio> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.