the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Thailand
  5. Volume Matrix studio
  6. 2016
  7. SALA Zen / Volume Matrix studio

SALA Zen / Volume Matrix studio

  • 20:00 - 26 November, 2017
SALA Zen / Volume Matrix studio
SALA Zen / Volume Matrix studio, © Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio

© Spaceshift Studio © Spaceshift Studio © Spaceshift Studio © Spaceshift Studio + 36

© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio

Text description provided by the architects. This project is designing to blend in with the existing tree. Acting as a mirror to reflect the landscape around it. Using the basic elements of form, opening window, wall.

First floor is a common area. It designs to elevate the function room up and allow the space open thru the river.

© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio
Elevation
Elevation
© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio

Second floor, create the walking bridge to link the building with the rest of compound residence. The walking bridge connect to the second-floor terrace and its made of grid frame steel to create the lightness and blending with the tree. The interior is simple and allow to see the river view and garden around. Stair case that leading to the third floor is surrounded with natural light and the view of existing tree. On the third floor is a sensation space ( Tatami room ) and experiencing change space. The interior ought to be opened to the outside Sala which was essentially connected element. Through the sliding door, rooftop landscape bursts into the Tatami room.

© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio

This project meant to create an experiencing change. Bu using the simple material, basic elements and contiguity of inside and outside. Moreover, the building trend to link the landscape around with the rural life style.

© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio

View the complete gallery

About this office
Volume Matrix studio
Office
Cite: "SALA Zen / Volume Matrix studio" 26 Nov 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/884131/sala-zen-volume-matrix-studio/> ISSN 0719-8884