the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Italy
  5. Matteo Foresti
  6. 2017
  7. Villa Renovation CC / Matteo Foresti

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Villa Renovation CC / Matteo Foresti

  • 10:00 - 15 November, 2017
Villa Renovation CC / Matteo Foresti
Villa Renovation CC / Matteo Foresti, © Atelier XYZ
© Atelier XYZ

© Atelier XYZ © Atelier XYZ © Atelier XYZ © Atelier XYZ + 22

© Atelier XYZ
© Atelier XYZ
Situation Plan
Situation Plan

Text description provided by the architects. Secretly hidden behind its walls, the house remained quiet. Throughout a century, from a small house, the construction has grown: two shops, a bathroom, and a few other rooms have invaded, little by little the patio.

© Atelier XYZ
© Atelier XYZ
© Atelier XYZ
© Atelier XYZ

The first step of the project was the main one: remove all unnecessary constructions. To get closer to the origins. Suddenly, the volumes got clearer.

© Atelier XYZ
© Atelier XYZ

The thick stone walls were revealed. New openings generated a new circulation between the public rooms (livingroom, kitchen, dining room) and the patio.

© Atelier XYZ
© Atelier XYZ
Sections
Sections

The first floor, where the common livingroom dominates the patio, offers privacy and silence to the rooms. Between the inside and the outside, the white walls have became the silent background for the intense sunlight of San Vito.

© Atelier XYZ
© Atelier XYZ

View the complete gallery

About this office
Matteo Foresti
Office
Cite: "Villa Renovation CC / Matteo Foresti" 15 Nov 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/883641/villa-renovation-cc-matteo-foresti/> ISSN 0719-8884