the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Chile
  5. Pe+Br+Re arquitectos
  6. 2016
  7. Casa SarahMarc / Pe+Br+Re arquitectos

Casa SarahMarc / Pe+Br+Re arquitectos

  • 15:00 - 13 November, 2017
Casa SarahMarc / Pe+Br+Re arquitectos
Casa SarahMarc / Pe+Br+Re arquitectos, © Nico Saieh
© Nico Saieh

© Nico Saieh © Nico Saieh © Nico Saieh © Nico Saieh + 16

  • Collaborators

    Rodrigo Pezzuto, Pablo Amigo, Maria Paz Palacios
  • Furniture

    Pamela Leyton - MMobiliario
  • Builder

    Constructora Velarco, Juan Velasquez
  • More Specs Less Specs
© Nico Saieh
© Nico Saieh

Text description provided by the architects. SarahMarc House is located on the outskirts of Puerto Varas. The owners’ original request determines that the house should be a "magic box" that transforms daily living into travel and vacation days. The magic box must deliver a constant relaxation feeling.

Exploded isometric
Exploded isometric

Located on top of a hill, the house has a privileged view of two active volcanoes, Osorno and Calbuco, whose last eruption was in 2015. These volcanoes determine a unique orientation of all the spaces towards the east, defining the west like a private facade facing the street.

© Nico Saieh
© Nico Saieh

Volumetrically speaking, an elongated prism is determined that gradually breaks the floor levels and ascends adapting to the ground, generating a semi buried space under the bedrooms that gives place for the parking lots and technical spaces.

© Nico Saieh
© Nico Saieh
First floor plan
First floor plan
© Nico Saieh
© Nico Saieh

This house can be walked through, from the north, where the public use spaces are, towards the south where the private spaces are located, allowing a fluid use between the different enclosures. At both sides, the house ends with an elevated terrace with different points of view and heights of the surroundings.

© Nico Saieh
© Nico Saieh

Since the south of Chile has a strong presence of forests and wood is a very present and traditional building material in the area, it is chosen as an important material to use in the lining, structure and furniture. All these elements consider a contemporary language in its design and rescues the traditional carpentry of the zone. The native woods used are Oak, Ulmo, Mañio and Laurel.

© Nico Saieh
© Nico Saieh

View the complete gallery

About this office
Pe+Br+Re arquitectos
Office
Cite: "Casa SarahMarc / Pe+Br+Re arquitectos" 13 Nov 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/883339/casa-sarahmarc-pe-plus-br-plus-re-arquitectos/> ISSN 0719-8884