the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Apartment Interiors
  4. Taiwan
  5. LCGA Design
  6. 2017
  7. Scene House / LCGA Design

Scene House / LCGA Design

  • 19:00 - 8 January, 2018
Scene House / LCGA Design
Scene House / LCGA Design, © Hey!Cheese
© Hey!Cheese

© Hey!Cheese © Hey!Cheese © Hey!Cheese © Hey!Cheese + 29

  • Architects

  • Location

    Taipei, Taiwan
  • Lead Architects

    Circle Huang, Gina Chiu
  • Area

    75.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

© Hey!Cheese
© Hey!Cheese

Text description provided by the architects. The main concept for this case is “light”. Not only making the space have enough nature light, we also brought linear lights, suspended light boxes and backlighting windows on the folding door making various appearance in one space.

© Hey!Cheese
© Hey!Cheese
Plan
Plan

We applied the concept of angle to many details to make the various look by lights when they project on the different angles. When planning the layout, we added the variable and light penetrating space divider.

© Hey!Cheese
© Hey!Cheese

In additional to the dining function in the dining space, it’s also a working area. The living room is not just a relaxing public space but also an individual guest room when you pull the folding door and transform the sofa to bed. To add the space consistency, we used the unpretentious material as extension and applied the rectangular tiles from the floor and extended to the wall.

© Hey!Cheese
© Hey!Cheese

The visual focuses in the public area are the suspended bar and storage light boxes which were made of thin iron sheet. The suspended bar extends to the bedroom divided by the iron sheet window to have different functions. The suspended light boxes show unique interior scenes. It has lights from all four sides so you can see different “scenes” wherever you look at those light boxes.

© Hey!Cheese
© Hey!Cheese

View the complete gallery

Cite: "Scene House / LCGA Design" 08 Jan 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/882851/scene-house-lcga-design/> ISSN 0719-8884
© Hey!Cheese

‘光景’住宅 / 禾睿设计