Viewpoint Granasjøen / Bergersen Arkitekter AS

Viewpoint Granasjøen / Bergersen Arkitekter AS

Viewpoint Granasjøen / Bergersen Arkitekter AS - Image 2 of 17Viewpoint Granasjøen / Bergersen Arkitekter AS - Image 3 of 17Viewpoint Granasjøen / Bergersen Arkitekter AS - Table, Chair, Windows, BeamViewpoint Granasjøen / Bergersen Arkitekter AS - Door, WindowsViewpoint Granasjøen / Bergersen Arkitekter AS - More Images+ 12

Nerskogen, Norway
  • Area Area of this architecture project Area :  18
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2017
  • Photographs
    Photographs :Kjetil Nordø
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Bergene Holm AS, Otretek, Skovin AS, Windoor AB
  • Lead Architects : Kjetil Nordø
  • Foundation And Masonry : SHR Bygg AS
  • Glass Panels And Door : Profilfasade AS
  • Furniture Carpenter : Otretek AS
  • Client : Steinar Nordrum
  • Foundation And Masonry : SHR Bygg AS
  • City : Nerskogen
  • Country : Norway
More SpecsLess Specs
Viewpoint Granasjøen / Bergersen Arkitekter AS - Image 3 of 17
© Kjetil Nordø

Text description provided by the architects. Viewpoint Granasjøen is a modern version of the old norwegian Gapahuk (english: lean-to), overlooking the Granasjøen lake in the scenic mountain region Trollheimen in Norway. The structure functions as both shelter/ summer house, grill shed, bath house or just somewhere to take in the surrounding landscape, and was designed in close collaboration with the customer to suit his every need.

Viewpoint Granasjøen / Bergersen Arkitekter AS - Table, Chair, Windows, Beam
© Kjetil Nordø
Section
Viewpoint Granasjøen / Bergersen Arkitekter AS - Windows, Deck
© Kjetil Nordø

The Gapahuk is clad in dark brown stained wood that match the main cabin on the property, a turf roof and large sliding glass panels towards the view that can be opened up to the weather. A specially designed and built bench makes sure of good seating. The exterior walls and roof are angled to make the building sit well in the landscape.

Viewpoint Granasjøen / Bergersen Arkitekter AS - Image 2 of 17
© Kjetil Nordø

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Nerskogen, Norway

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Viewpoint Granasjøen / Bergersen Arkitekter AS" 31 Oct 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/882490/viewpoint-granasjoen-bergersen-arkitekter-as> ISSN 0719-8884

© Kjetil Nordø

回归自然本土:挪威单坡瞭望小屋 Viewpoint Granasjøen / Bergersen Arkitekter AS

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.